Un bărbat din Neamț şi-a înjunghiat nevasta şi a plecat la băut. Când s-a întors acasă, s-a culcat

0
0

Un bărbat din Gârcina, Neamț, şi-a înjunghiat soţia şi a lăsat-o să moară în casă, plecând la băut. Judecătorii au pronunţat sentinţa în cazul celui care s-a dovedit a fi un ucigaş fără remuşcări.

Sentința Tribunalului Neamț poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău FOTO Adevărul.ro
Sentința Tribunalului Neamț poate fi contestată la Curtea de Apel Bacău FOTO Adevărul.ro

Crima a avut loc pe data de 18 februarie 2022, când un bărbat în vârstă de 59 de ani din comuna menţionată şi-a agresat nevasta, care avea 51 de ani. Inculpatul a fost găsit vinovat de omor asupra unui membru al familiei şi a fost condamnat la 13 ani de închisoare.

Acuzatul trebuie să achite 421 de lei către Serviciul de Ambulanţă Neamţ, parte civilă în dosar, plus cheltuieli judiciare de 1.500 de lei. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Tragedia a avut loc la locuinţa soţilor din Gârcina, fapta petrecându-se pe fondul consumului de alcool, de ambele părţi. Inculpatul era foarte beat, în momentul în care a fost reţinut, anchetatorii neavând cu cine sta de vorbă timp  de câteva ore.

La audieri nu a recunoscut crima, ci doar altercaţia cu soţia. A susţinut că s-au certat, dar nu ar fi lovit-o pe femeie, ci doar a împins-o. A menţionat că, în acel moment, victima ar fi avut în mână un cuţit, iar în cădere s-ar fi înjunghiat singură. Cercetările au stabilit că a fost vorba de o singură leziune, una activă, provocată, nicidecum una accidentală.

După omor, bărbatul nici nu s-a uitat la victimă și a lăsat-o să moară, plecând la o cîrciumă din sat unde a stat vreme îndelungată. Când s-a întors, a găsit-o acolo unde o lăsase, într-o cameră. A fost momentul în care ar fi împins-o cu piciorul şi abia atunci şi-a dat seama că este într-o situaţie critică. Chiar şi în aceste condiţii, nu a solicitat ajutor medical, ci a mers în altă încăpere, culcându-se. A fost trezit de anchetatorii sesizaţi de vecini.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat în dosarul (...), pentru comiterea infracţiunii de omor - în forma violenţei în familie, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu 19.02.2022 şi până la 20.03.2022, inclusiv“, conform Tribunalului Neamţ. Ulterior măsura a fost prelungită succesiv.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri