Anchetă la Poliţia Bihor după ce un agent a bruscat şi încătuşat un bărbat care a sunat la 112. Ce reclamase victima

0
Publicat:

Un poliţist din Bihor este cercetat disciplinar, dar s-a ales şi cu o plângere penală pentru purtare abuzivă, din partea unui bărbat pe care l-a bruscat şi încătuşat după un apel al acestuia la 112.

Poliţistul l-a îngenunchiat şi încătuşat pe bărbatul care a sunat la 112. Foto: arhiva adevarul.ro
Poliţistul l-a îngenunchiat şi încătuşat pe bărbatul care a sunat la 112. Foto: arhiva adevarul.ro

Incidentul s-a petrecut pe 22 februarie, în satul Cacuciu Vechi unde un localnic a sunat la 112, solicitând  verificarea unor transporturi de balast dubioase,  care trecuseră prin faţa casei sale. Anterior, bărbatul, Cosmin Săteanu, reclamase situaţia şi la Primărie, în două rânduri, chiar, cerând totodată să se ia măsuri pentru că vibraţiile generate de camioanele încărcate cu pietriş, care traversau drumul comunal lat de doar 3 metri, distrug casele. Însă nu a primit niciun răspuns. 

În loc să verifice sesizarea lui Săteanu, şeful de Post din comuna Auşeu, agentul șef adjunct Florin Ianc, şeful Postului de poliţie Auşeu, i-a reproşat acestuia că şi-a parcat maşina în stradă, i-a cerut să se legitimeze, deși îl cunoștea, iar în final, cu toate că bărbatul și-a prezentat actul de identitate, împreună cu ceilalți doi polițiști, l-a amendat, după cum relatează publicaţia ebihoreanul.ro.

Bărbatul a filmat întreaga scenă, susţinând că, în timp ce completa procesul-verbal, șeful de Post a devenit şi provocator. Văzând că este doar în şlapi, l-a călcat pe picior. Din reflex, omul l-a împins, moment în care a fost îngenunchiat, lovit şi încătuşat.

Dosar penal şi disciplinar

Pe marginea acestui caz, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul-șef Alina Fărcuța, a comunicat marți că șeful instituției, chestorul Alin Haniș, a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern şi, ca urmare a plângerii făcute, luni, de bihoreanul agresat de poliţist, în caz s-a deschis şi un dosar pentru purtare abuzivă

La data de 4 martie, ca urmare a unei sesizări primite de IPJ prin poșta electronică de la bărbatul de 55 de ani din localitatea Cacuciu Vechi, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi înaintat spre competentă cercetare și soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite