Iaşi, sub cod de vreme rea: Peste 1.200 de persoane înzăpezite şi sute de apeluri la 112

0
Publicat:

Peste 1.200 de persoane scoase din nămeţi, peste 900 de apeluri primite prin SNAU 112 şi 44 de situaţii de urgenţă gestionate de pompieri - este bilanţul zilei de miercuri, când judeţul Iaşi s-a aflat sub cod portocaliu şi roşu de ninsoare şi viscol.

FOTO: Prefectura Iași
FOTO: Prefectura Iași

Potrivit ISU Iaşi, pe timpul deplasărilor către şi de la intervenţii echipajele ISU, ale DRDP, SPADJ şi SVSU au acţionat pentru deblocarea din nămeţi a peste 1.200 de persoane aflate în autoturisme, transmite Agerpres.

"Pe parcursul zilei, pe raza comunei Ţigănaşi, pe DJ 282, au rămas blocate în autoturisme peste 70 de persoane care au fost preluate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ţigănaşi şi cazate la Căminul Cultural sau la persoane din localitate. În dispeceratul ISU Iaşi s-au primit şi gestionat peste 900 de apeluri prin SNUAU 112, cele mai multe cu privire la starea drumurilor, la arborii căzuţi şi despre persoane care necesită îngrijiri medicale", precizează sursa citată.

Din cauza drumurilor blocate de zăpadă, ISU Iaşi a intervenit cu şenilata în mai multe localităţi din judeţ, pentru transportul unor persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale.  

ANM transmite că valabilitatea codului roșu a fost prelungită până joi, 6 aprilie, ora 10.00. În județele vizate de avertizare se vor semnala viscol puternic, cu rafale de 75...85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite