Un medic psihiatru din Iaşi cere 1 milion de euro de la Ryanair pentru că a pierdut ultimul concert Aerosmith

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul s-a întâmplat din cauza unei greve care a fost organizată chiar în ziua în care medicul ar fi trebuit să zboare spre oraşul în care trupa Aerosmith avea concert.

Un medic psihiatru din Iaşi cere daune de un milion de euro de la compania Ryanair, pentru că a ratat ultimul concert al trupei favorite Aerosmith, care avea loc la Berlin, în 30 mai 2017, şi la care trebuia să ajungă cu o cursă aeriană. 

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins însă acţiunea formulată de dr. Adrian Mihai Darie, însă decizia poate fi contestată. 

„Am cumpărat un bilet de transport aerian pentru data de 30 mai 2017 pentru a merge la ultimul concert din cariera formaţiei Aerosmith. 

Ajungând la aeroport, am constatat că Ryanair a anulat zborul, motivat de o grevă de două ore, astfel încât nu am mai putut ajunge la acel concert. 

Se impune acordarea compensaţiei în cuantumul solicitat, în condiţiile în care compania aeriană nu a respectat dispoziţiile articolului 14, punctul 2, din Regulamentul nr. 261/2004, şi anume aceea de informare cu privire la normele de compensare şi de asistenţă în astfel de cazuri.

Având în vedere că situaţia de fapt nu se regăseşte în categoria circumstanţelor ce pot fi considerate extraordinare, se impune obligarea pârâtei la plata compensaţiei în cuantumul prevăzut de dispoziţiile Regulamentului nr. 261/2004. De asemenea, pârâta îmi datorează daune morale, având în vedere faptul că niciodată nu mai am posibilitatea de a mai participa la vreun concert al acestei formaţii, viaţa mea spirituală fiind mult mai săracă”, a precizat Adrian Mihai Darie în instanţă, potrivit BZI.

Reprezentanţii companiei aeriene Ryanair au depus însă o întâmpinare la dosar şi au solicitat respingerea cererii, pentru că aceasta nu ar fi de competenţa instanţelor române.

„Cauza nu este de competenţa materială şi teritorială a Judecătoriei Iaşi. Solicităm, în subsidiar, respingerea cererii de chemare în judecată ca neîntemeiată, în raport cu prevederile Regulamentului nr. 261/2004. Excepţia necompetenţei generale a instanţelor române este întemeiată, câtă vreme, în contractul de transport, s-a stabilit că eventualele litigii născute din sau în legătură cu contractul de transport să fie soluţionate de instanţele competente din Irlanda, acestea având competenţă exclusivă”, au transmis reprezentanţii companiei Ryanair DAC.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

Bugetarii ar putea rămâne fără sporuri. Cîţu: Să vedem care se justifică sau nu

 

Reacţia magazinului unde o pensionară a comandat un telefon de 6.700 de lei şi a primit şuruburi şi nituri

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite