Tineri africani la pelerinaj la Sfânta Parascheva. Doi dintre ei vor fi preoți ortodocși și al treilea pictor VIDEO

0
Publicat:

Trei tineri africani s-au amestecat printre românii care și în acest an au venit să se roage la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva.

Ștefan, Tihon și Teofil au venit să se roage la moaştele Cuvioasei Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iași, transmite Iasi TV Life.

Ștefan este originar din Kenia și a venit în România pentru a urma cursurile Facultății de Teologie din Iași. Până să devină preot, se integrează în comunitatea românească.

Tineri africani la Iași, la pelerinaj Captură video
Tineri africani la Iași, la pelerinaj Captură video

Cel de-al doilea african, Tihon, provine din Uganda. Tânărul mărturisește că a venit să studieze în România întrucât în țara sa nu există universitate cu acest profil. Spune despre români că sunt oameni iubitori și credincioși. În prezent, locuiește la un cămin din IașiAșteaptă să devină preot.

Teofil s-a născut în Rwanda și a fost botezat în România de mitropolitul Teofan, convertindu-se astfel la religia ortodoxă. El este student la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iași și vrea să devină pictor.

Aproximativ 30.000 de persoane s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, în primele 24 de ore ale pelerinajului organizat în acest an la Iași. Timpul de așteptare depășește zece ore. În fiecare oră, ajung la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva să se închine aproximativ 1.000 de persoane. 

Mii de pelerini au făcut noapte albă și au înfruntat temperaturi de nici 2 grade Celsius. Pentru bătrâni, drumul e mai greu și așteptarea mai lungă. Însă, pentru a putea rezista, unii au mai ieșit din rând să își odihnească picioarele, iar alții au venit cu scaune de acasă.

Sute de autocare din toată ţara au blocat străzile oraşului, venite în Capitala Moldovei cu pelerini. 

Pe întreaga perioadă de desfășurare a pelerinajului, vor fi prezenți în stradă cel puțin 150 de jandarmi și 80 de elevi de la Școala de Subofițeri de la Fălticeni, dar și 160 de polițiști. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite