Cine era bărbatul care a ars de viu la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. Posibila cauză a tragediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patul care a ars la Instititul Socola FOTO ISU Iaşi
Patul care a ars la Instititul Socola FOTO ISU Iaşi

Ipoteza în momentul de faţă este că bărbatul ar fi fumat în salon, iar unul dintre chiştoace a aprins salteaua, care a ars în întregime. Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost înmormântat joi, 31 decembrie.

Au apărut noi detalii referitoare la cazul pacientului care a ars de viu, chiar în prima zi de Crăciun, într-un salon al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. 

Pacientul în vârstă de 33 de ani avea, conform primelor informaţii, o alcoolemie de peste 1 la mie, în contextul în care probele au fost prelevate de medicii de la medicină legală la ceva timp după ce acesta a murit, potrivit Ziarului de Iaşi.

Bărbatul a fost înmormântat joi, 31 decembrie, la ora 10.00, la Cimitirul „Eternitatea” din Iaşi. El avea două fetiţe, cea mai mare fiind în clasa pregătitoare. Soţia lui, de 31 de ani, este asistentă la o farmacie, notează presa locală.

Pacientul era internat într-o rezervă din corpul 1B al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, folosit pentru a găzdui pacienţi în aşteptarea sosirii rezultatelor testelor RT-PCR, pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 3.00, atunci când personalul spitalului de psihiatrie a observat că holul pavilionului 1 pentru bărbaţi s-a umplut de fum. Medicul de gardă a sunat la 112, dar când au ajuns pompierii incendiul era deja lichidat.

Potrivit informaţiilor oferite de către pompieri, a ars o saltea, incendiul fiind stins în jurul orei 4.00. Bărbatul care a suferit arsuri a murit în jurul orei 6.00.

În acest caz, spitalul a demarat o anchetă internă, în timp ce poliţia desfăşoară o investigaţie pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului. Ipoteza în momentul de faţă este că bărbatul ar fi fumat în rezerva sa, iar unul dintre chiştoace a aprins salteaua, care a ars în întregime.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Chirurgul Mircea Beuran, după 17 zile la Terapie Intensivă, din cauza COVID-19: „Nu puteam să mişc nici degetele“

Teoria conspiraţiei, desfiinţată. Un inginer explică de ce nu se pot implanta cipuri odată cu imunizarea

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite