Reacţia şefului PSD Iaşi cu privire la dosarul lui Costel Alexe: „Trebuie să îşi dea imediat demisia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maricel Popa, şeful PSD Iaşi. Imagine: Inquam Photos / Liviu Chirica
Maricel Popa, şeful PSD Iaşi. Imagine: Inquam Photos / Liviu Chirica

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, i-a păcălit pe ieşeni şi face judeţul de ruşine, iar singurul gest onorabil ar fi să-şi dea demisia.

Maricel Popa a declarat jurnaliştilor că, încă din campania electorală pentru alegerile locale, a scos la iveală o serie de nereguli care ar fi fost comise de Costel Alexe şi că „acum toate aceste lucruri pot fi confirmate de către DNA”.

„Am încredere în Justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aprobe solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, iar Costel Alexe trebuie să-şi dea imediat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Este singurul gest onorabil pe care îl mai poate face în faţa ieşenilor. Ne-a păcălit pe toţi. Face de ruşine un întreg judeţ”, a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, fost preşedinte al Consiliului Judeţean până în septembrie 2020.

Alexe, surprins de solicitarea DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită încuviinţarea urmăririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru şi fost deputat, pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat, luni, că a aflat „cu surprindere” de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA şi precizează că îşi doreşte finalizarea acestui demers cât mai repede şi aflarea adevărului.

„Nu am cerut şi nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, susţine Costel Alexe.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite