Şefii de la Socola vor să cvadrupleze numărul centrelor de sănătate mintală din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter“ Iaşi
Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter“ Iaşi

Conducerea Spitalului Socola va propune miercuri, 20 iunie, în cadrul Comisiei de Psihiatrie din cadrul Minsiterului Sănătăţii ca la Iaşi să se mai înfiinţeze încă şase centre de sănătate mintală pe lângă cele două deja existente.

Profesorul Călin Scripcaru, managerul Spitalului Socola, va solicita ministrului Sănătăţii ca la Iaşi să se înfiinţeze încă şase centre de sănătate mintală. Motivul: legea spune că un astfel de centru va deservi 100.000-150.000 de locuitori.

Şeful Spitalului de Psihiatrie susţine că prin această măsură se vor reduce cheltuielile.

Muzeul Socola de la Iaşi: o adevărată nebunie

„Iaşiul are nevoie de 8 centre de sănătate mintală conform legii, iar noi avem doar două. Voi cere să se respecte legea. Unul dintre marele avantaje ar fi că pacienţii nu se vor mai prezenta la spital pentru internare dacă vor avea aceste centre şi astfel se vor reduce automat costurile", spune managerul Călin Scripcaru.

40 de locuri într-un centru special pentru bolnavii psihic aflaţi pe patul de moarte

În prezent, în Iaşi funcţionează două astfel de unităţi, Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter" şi Centrul de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi.

Managerul Călin Scripcaru va solicita membrilor Comisiei de Psihiatrie din cadrul ministerului Sănătăţii şi ca secţiile exterioare Bârnova şi Şipote să fie plătite din bugetul de stat şi nu de Casa de Sănătate.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite