S-a semnat autorizația de construire pentru noua Sală Polivalentă din Iași. Va costa o sumă uriașă

0
Publicat:

Începutul săptămânii a adus vești bune pentru iubitorii sportului din Iași. Pe data de 12 iunie a fost semnată autorizația de construire pentru Sala Polivalentă ,,Regina Maria".

Sală Polivalentă Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Sală Polivalentă Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, susțin autoritățile locale, este un alt pas important pentru dezvoltarea infrastructurii sportive din capitala Moldovei.

Cât va costa noua sală polivalentă

Conform Primăriei Municipiului Iași, investiția se ridică la suma de 81 milioane de euro. Astfel, noua sală va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren ce aparține municipalității, care se află în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență.

Până în prezent, primăria a finalizat și trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție, Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vât - Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică, autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și toate celelalte documente prevăzute de lege.

Ce pași urmează

Odată ce documentația va fi completată, urmează obținerea finanțării printr-o decizie guvernamentală, organizarea licitației pentru lucrări și începerea efectivă a acestora.

,,Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat și finanțat de Compania Națională de Investiții. Am primit garanții că acest proiect va beneficia de sprijinul Guvernului, căruia îi mulțumesc și pe această cale. Este o investiție mare, mai ales în condițiile în care nevoile țării sunt numeroase, dar cred că statul o poate susține, eșalonat pe câțiva ani. Am încredere că Guvernul își va onora promisiunea făcută ieșenilor și locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est", a precizat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Ieșenii doresc un nou stadion

Pe lângă sala polivalentă, ieșenii își doresc ca orașul să beneficieze și de un stadion nou. Arena ,,Emil Alexandrescu" din Copou este una veche, dar a fost supusă unor lucrări de modernizare, fiind capabilă să găzduiască meciuri de primă ligă. La finalul sezonului trecut, suporterii prezenți la meciul dintre Politehnica Iași și Dinamo București au scandat că își doresc un nou stadion.

,,Cu siguranță Iașul are nevoie de un stadion, la fel are nevoie întreaga regiune a Moldovei. Stăm cu ochii ațintiți spre sacul fără fund al Guvernului", a mai spus Mihai Chirica. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite