Rondele de orez expandat, false prietene ale omului care ţine dietă. „Au un indice glicemic mai mare decât al pâinii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai des invocate în diete pentru că ar fi sărace în calorii, nutriţioniştii exclud rondelele de orez expandat din meniul celor care vor să slăbească. Asta, pentru că au un indice glicemic de 85, fiind încadrate în clasa alimentelor cu indice glicemic crescut.

Rondelele de orez au fost mult timp prezentate ca alimente-minune în cazul dietelor, fiind sănătoase, bune la gust, şi cel mai important, sărace în calorii.

Numai că specialiştii explică faptul că rondelele de orez expandat sunt de fapt un fals prieten al dietelor. În primul rând, acestea au un indice glicemic foarte ridicat. 

„Rondelele de orez expandat au un indice glicemic de 85, fiind încadrate astfel în clasa alimentelor cu indice glicemic crescut. Cu cât un aliment are indice glicemic mai mare, cu atât creşte cantitatea de insulină care trebuie să fie eliberată de pancreas pentru a echilibra nivelul glucozei din sânge. La acest nivel, pancreasul şi întregul organism resimt o adevărată agresiune’’, explică nutriţionistul Adina Rusu. 

Mai mult, specialiştii vorbesc şi despre zahăr ascuns în cazul lor. Rondelele de orez expandat ar avea un aport caloric mai mare chiar decât cel al pâinii. 

„Aportul caloric al rodelelor de orez este destul de ridicat, fiind de aproximativ 380 kcal la 100 de grame, acesta este mai mare chiar şi decât cel al pâinii. Ideal este să reduceţi consumul de produse cu un indice glicemic mare“, mai spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Specialiştii recomandă ca în locul rondelelor de orez expandat să se consume o porţie de oleaginoase sau un fruct proaspăt. 

Vă mai recomandăm:

De ce este considerată banana fructul cu cea mai proastă reputaţie în cazul curelor de slăbire

Cât adevăr există în antrenamentele pentru slăbirea „localizată“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite