Protest cu lumânări aprinse la Leţcani. Zeci de oameni s-au adunat în locul unde un copil de 3 ani a fost ucis de un TIR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia care a avut loc ieri, 19 aprilie, în Leţcani, nu i-a lăsat indiferenţi pe locuitorii comunei. Joi, mai mulţi oameni s-au adunat în locul în care s-a produs accidentul şi au protestat împotriva autorităţilor, care nu iau măsuri pentru a proteja pietonii.

Protest Leţcani SURSĂ Captură video iasitvlife.ro
Protest Leţcani SURSĂ Captură video iasitvlife.ro

În cursul zilei de 19 aprilie, trei persoane au fost lovite, pe trecerea de pietoni, de un TIR. Este vorba despre doi copii şi tatăl acestora. Din păcate, copilul în vârstă de 3 ani a decedat pe loc, iar celelalte două persoane au fost transportate la spital cu mai multe fracturi şi leziuni.

Localnicii cer măsuri urgente

Localnicii din Leţcani au ieşit astăzi, 20 aprilie, în stradă pentru a protesta. Aceştia cer autorităţilor să ia măsuri urgente pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete. Astfel, oamenii au ales să traverseze strada de mai multe ori, blocând circulaţia autoturismelor. Totodată, la faţa locului s-au aflat şi oamenii legii, care au încercat să descongestioneze traficul rutier.

Tot în cursul zile de 20 aprilie, la sediul Prefecturii Judeţului Iaşi are loc o şedinţă cu autorităţile locale din Leţcani, pe tema tragediei ce a avut loc. Până în acest moment nu există detalii, şedinţa având loc cu uşile închise.

Totodată, localnicii au anunţat că vor mai organiza un protest, începând cu ora 18.00.

Ce spune primarul comunei Leţcani

Stelian Turcu, primarul comunei Leţcani din Iași, susţine că nu s-au putut construi pasaje supraterane sau refugii din cauza lipsei autorizaţiilor necesare.

Acolo trebuia un refugiu pentru pietoni, iar cei de la Drumuri Naţionale au spus că gâtuim traficul rutier. Poate se face artera asta care decongestionează traficul pentru TIR-uri, că sunt o problemă. Ele ar trebui să aibă drumurile lor speciale, nu în interiorul localităţilor. Nu se dau avize pentru pasarele din partea drumurilor naţionale pentru că nu sunt două benzi, este o bandă şi jumătate în localitate. Am încercat şi varianta asta, dar o dată cu modernizarea drumului european s-a încercat cu aceste refugii de pietoni care s-au făcut la şcoală şi la Primărie. La grădiniţă nu s-a dat aprobare şi ciar acolo este foarte mare traficul. Trebuie să mai facem demersuri să existe şi acolo un refugiu dedicat pietonilor", a spus Stelian Turcu, primarul comunei Leţcani. 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite