PNL Iaşi: Nichita s-a comportat ca un bulibaşă care a ţinut ca întreaga urbe să afle despre evenimentul din familia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PNL Iaşi au cerut şefilor primăriei să facă publice sumele de bani cheltuite din bugetul municipalităţii pentru nunta fiicei primarului PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita.

Liberalii din Iaşi se arată scandalizaţi de faptul că primarul Gheorghe Nichita a implicat societăţi din subordinea municipalităţii în organizarea nunţii propriei fiice, Ilinca. Este vorba despre renovarea clădirii Stării Civile, de montarea de gazon nou în jurul bisericii unde a avut loc cununia religioasă şi de asfaltarea străzii Eternitatea, drum dinspre aeroport, traversat de o parte dintre nuntaşii chemaţi la Iaşi.

Vicepreşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat duminică, 28 septembrie, într-o conferinţă de presă, că primarul Gheorghe Nichita s-a comportat în ultimele zile ca „un bulibaşă, care a ţinut ca întreaga urbe să afle despre evenimentul din propria familia”.

„Primarul Nichita a folosit instituţiile publice pentru un eveniment de familie. A fost renovată Casa Căsătoriilor, au fost reamenajate spaţiile verzi din jurul bisericii şi a fost asfaltată strada Eternitatea, drum folosit de demnitarii care au venit cu avionul. Totul s-a făcut pentru a veni invitaţii la nuntă şi pentru a da bine. Este un comportament tipic de nomenclaturist, la fel ca atunci când se vopseau copacii pe vremea lui Ceauşescu”, a declarat Alexandru Muraru.

image

Muraru, fost director al Institutului Naţional al Patrimoniului, a mai amintit şi de incidentele înregistrate sâmbătă, 27 septembrie, în zona Bisericii "Sfântul Nicolae" din Copou, acolo unde a avut loc cununia religioasă şi unde zeci de şoferi au fost redirecţionaţi de către Poliţia Rutieră pe rute lăturalnice pentru a nu deranja evenimentul privat.

„Solicităm în mod public ca primăria Iaşi să facă publice sumele care au fost cheltuite în ultimele zile cu toate aceste acţiuni. Credem că sumele pot fi cu uşurinţă decontate din darurile de nuntă”, a cerut Muraru (foto dreapta).

De asemenea, vicepreşedintele PNL a cerut şefilor Poliţiei Locale Iaşi să ancheteze împrejurările în care jurnalistul Ionuţ Benea, corespondent "Adevărul", a fost agresat de un agent de pază în timp ce se afla pe domeniul public în zona clădirii Stării Civile din Iaşi, unde avea loc cununia civilă a fiicei lui Nichita.

„Nici un oficial din primărie nu şi-a cerut scuze în legătură cu acest incident. Această complicitate ne demonstrează atmosfera de teroare în care s-a desfăşurat evenimentul. Nu poţi teroriza pe cei care sunt pe domeniul public”, a mai spus liberalul ieşean.

Mai puteţi citi:

Guvernul Ponta s-a mutat la Iaşi pentru nunta fiicei primarului Gheorghe Nichita. La petrecere au luat parte 600 de invitaţi, aleşi pe sprânceană

FOTO VIDEO Nunta fiicei primarului Gheorghe Nichita, evenimentul monden al anului la Iaşi

Starea civilă din Iaşi, renovată pentru cununia fiicei primarului Nichita. Premierul Ponta participă la nuntă

Nuntă cu 600 de invitaţi pentru fiica baronului PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita

Corespondent „Adevărul“, agresat la cununia fiicei primarului Nichita. Poliţia Locală a refuzat să intervină

Şefii Guvernului se mută la Iaşi pentru a dansa la nunta fiicei lui Nichita. Petrecere de lux în familia baronului PSD

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite