Alexandru Muraru a demisionat de la şefia Institutului Naţional al Patrimoniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Muraru, ajuns la şefia Institutului Naţional al Patrimoniului la propunerea PNL, şi-a anunţat demisia din funcţia de director general al instituţiei.

Alexandru Muraru (31 ani) şi-a prezentat astăzi, 5 martie, demisia ministrului Culturii, Mihnea Costoiu, fără a preciza care au fost motivele deciziei.

”Timp de aproape un an, am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru ca Institutul Naţional al Patrimoniului, această instituţie prestigioasă, dar încă puţin cunoscută şi valorificată, să-şi recapete importanţa naţională. Sper că, împreună cu echipa mea, am înţeles miza şi am făcut un pas înainte; sper, de asemenea, că proiectele pe care le-am început vor fi continuate. Patrimoniul românesc are în primul rând valoarea pe care i-o dăm noi, românii. Sper, încă o dată, că această valoare va creşte în următorii ani ca o consecinţă a afirmării demnităţii naţionale, prin aceasta înţelegând inclusiv creşterea bugetului alocat prezervării şi promovării patrimoniului nostru”, a declarat Alexandru Muraru într-un comunicat de presă.

Alexandru Muraru a fost numit la şefia INP în aprilie 2013, printr-o decizie a fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu. Alexandru Muraru este doctor în ştiinţe politice (Universitatea "Al. I. Cuza" Iaşi), cercetător ştiinţific şi profesor asociat în Departamentul de Ştiinţe Politice de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Este, de asemenea, cercetător la asociatia Institutul Român de Istorie Recentă din Bucureşti.

Alexandru Muraru este fratele geamăn al lui Andrei Muraru, cel care şi-a anunţat tot astăzi demisia din fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Ambii sunt consideraţi protejaţi ai fostului baron liberal de Iaşi, Relu Fenechiu, condamnat recent la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

La începutul lunii februarie, redacţia „Adevărul“ a decis să încheie colaborarea cu Alexandru Muraru, fostul directorul general al „Institutului Naţional al Patrimoniului”, cel care până atunci a deţinut un blog pe „adevarul.ro“. Decizia a fost luată în urma încălcării flagrante de către dl. Muraru a unor condiţii pe care le-a agreat la începutul colaborării cu „Adevărul“.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite