Afacerea uriaşă cu droguri a unui ieşean. A cumpărat peste 540.000 de doze, din Asia, plătind în bitcoin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Jumătate de milion de doze de droguri, atât au calculat procurorii că s-ar fi putut realiza din cantităţile cumpărate de ieşean. Acesta lua, de multe ori, produse „noi" cu efecte psihoactive, abia inventate. La Tribunalul Iaşi a fost condamnat la opt ani de închisoare.

Traficanţii de droguri au intrat în era digitală. Tribunalul ieşean l-a condamnat pe A.M. pentru trafic de droguri. Cumpăra online cantităţi importante de droguri şi precursori ai acestora, plătind cu precădere în bitcoin. Ieşeanul nu se mulţumea cu statutul de intermediar, ci fabrica droguri acasă, din substanţele achiziţionate. 

Procurorii au identificat 65 de achiziţii de substanţe psihoactive pure făcute de bărbat în perioada iulie 2015 – iunie 2020, de pe mai multe site-uri din străinătate. Achiziţiile erau făcute pe numele unor cunoştinţe sau al iubitei traficantului. 

De cele mai multe ori, traficantul plătea în bitcoin, unele magazine online oferind reduceri pentru cei care alegeau această modalitate de plată. 

Denunţat de o femeie care îi vânduse cannabis

Ieşeanul a fost denunţat în septembrie 2019 de o femeie care îi vânduse acestuia cannabis în perioada 2017-2019. Pentru stabilirea activităţii infracţionale a traficantului, au fost făcute mai multe achiziţii de către investigatori sub acoperire. Bărbatul a fost reţinut la începutul lunii iulie 2020, scrie Ziarul de Iaşi. 

La percheziţia domiciliară, s-au găsit mai multe caserole conţinând în total aproape 300 grame de cannabis, cannabinoizi de mai mult tipuri, ca şi un cântar, grindere, lighene metalice şi recipiente cu urme de droguri, ca şi diverse ustensile folosite în prepararea drogurilor, seminţe de cânepă indiană, cărţi referitoare la cultivarea acesteia şi un caiet de conspecte similare. Dosarul a fost înaintat Tribunalului în februarie anul trecut.

În timpul procesului, a recunoscut traficul de droguri de risc şi falsul în înscrisuri, dar a respins acuzaţia de trafic de droguri de mare risc. El a afirmat că aflase abia în momentul percheziţiei că are astfel de droguri în casă, el fiind convins că substanţele respective erau simple etnobotanice.

„Inculpatul obişnuia să achiziţioneze o gamă foarte largă şi variată de droguri, testându-le pe foarte multe dintre ele şi având, în mod clar, dezvoltată această abilitate de a lucra cu substanţe interzise. Inculpatul se informa cu privire la modalitatea de preparare a acestora, accesa site-uri de profil şi aloca o perioadă foarte mare de timp acestei activităţi", au reţinut judecătorii.

Opt ani de închisoare 

În final, la începutul luni februarie 2022, A.M. a fost găsit vinovat de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi a fost condamnat de Tribunal la opt ani de închisoare, potrivit sursei citate. 

A fost dispusă şi confiscarea a 1.560 euro şi 18.400 lei, aparţinând inculpatului şi consideraţi a proveni din traficul de droguri. S-au confiscat şi 34.450 de euro, 100 de dolari şi 62.900 lei de la tatăl lui, sume provenite tot din activitatea infracţională a tânărului. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Înregistrarea cu mama bebeluşului, făcută cu câteva zile înainte de reţinerea celor doi soţi din Danemarca, suspecţi de maltratarea propriului copil - VIDEO

Îngrijorări la graniţa României. Conducătorii Găgăuziei au întrebat Rusia despre aprovizionarea alternativă cu gaze a Moldovei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite