Începe Târgul Cucuteni 5000, la Iași. Olarii vor fi prezenți în Parcul Copou VIDEO

0
Publicat:

Târgul naţional de ceramică tradiţională „Cucuteni – 5000” va avea loc, la sfârșitul săptămânii, la Iași. Acesta va avea loc în perioada 23-25 iunie, în Parcul Copou, unde sunt așteptați olari din toată țara.

Târgul Cucuteni 5000 SURSĂ ziaruldeiasi.ro
Târgul Cucuteni 5000 SURSĂ ziaruldeiasi.ro

Anual, Târgul atrage mii de vizitatori în dealul Copoului. La eveniment vor fi prezenți meşteri olari din România şi Republica Moldova.

„De la Târg nu va lipsa ceramica de Cucuteni, dar şi de Horezu, iar cei mai talentaţi olari prezenţi la Iaşi, dar şi tinerii care promovează tradiţia olăritului, vor fi premiaţi”, spun organizatorii.

Totodată, vor fi acordate și premii în bani, iar Târgul este organizat în memoria olarilor ieșeni Toader Nica și Ion Diaconu. Astfel, olarii vor fi prezenți în Parcul Copou încă de joi, 22 iunie, începând cu ora 12.00.

Deschiderea oficială este programată pentru ziua de vineri, 23 iunie 2023, la ora 11.30. 

Câți bani cheltuie autoritățile

Pentru organizarea acestui eveniment va fi cheltuită suma de 70.000 de lei, aici fiind incluse și cheltuielile de cazare și masă pentru olari, invitați, materiale promoționale și premii în bani.

Conform organizatorilor, scopul acestei manifestări este promovarea meșterilor olari și a operei lor, de cunoaștere și valorificare a domeniului culturii tradiționale populare precum și pentru evidențierea particularităților stilistice ale acestui străvechi meșteșug.

Totodată, ieșenii care vor dori să viziteze parcul Copou în perioada 23-25 iunie 2023, vor putea asista și la un Festival de Fanfare. Pentru această manifestare, suma alocată este de 40.000 de lei. Festivalul de Fanfare a ajuns la a patra ediție și are ca scop revitalizarea concertelor ocazionale de fanfare care aveau loc în trecut în Parcul Copou din Iași. Astfel, la acest festival vor participa mai multe fanfare din județele Botoșani, Suceava, Vaslui, Iași dar și din Republica Moldova. 

Astfel, ieșenii și nu numai sunt așteptați în Parcul Copou, pentru a admira nu doar natura ci și produsele ceramice expuse de către olarii care vin din întreaga țară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite