În ce stare sunt femeia şi copilul care au sărit de la etajul 3 pentru a scăpa dintr-un incendiu devastator

0
Publicat:

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi, 10 ianuarie 2024, într-un bloc din Iaşi, în apartamentul unei ieşence în vârstă de 30 de ani. Pentru a scăpa de flăcări, aceasta a luat o decizie incredibilă.

Incendiu bloc Iaşi SURSĂ Facebook Primăria Iaşi
Incendiu bloc Iaşi SURSĂ Facebook Primăria Iaşi

Femeia şi-a învelit copilul în vârstă de doar câteva luni într-o plapumă şi l-a aruncat de la etajul al treilea. Apoi, a decis să-şi salveze viaţa prin aceeaşi metodă.

În ce stare sunt cei doi

Atât femeia în vârstă de 30 de ani cât şi copilul în vârstă de doar câteva luni au fost transportaţi de urgenţă la spital. Incendiul a avut loc la etajul al treilea al blocului B6, de pe aleea Decebal nr. 4. Conform informaţiilor apărute până în prezent, se pare că femeia şi copilul sunt în acest moment la spital, deoarece au suferit mai multe leziuni.

,,Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență și SMURD Iași, în urma incendiului o femeie în vârstă de circa 30 de ani a sărit împreună cu bebelușul de câteva luni de la etajul al treilea, au suferit leziuni și se află în îngrijirea medicilor. 15 persoane s-au autoevacuat din bloc, iar zece au fost evacuate de către pompieri", precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

Ajutor pentru locatari

Conform municipalităţii, se caută soluţii pentru ca persoanele afectate de incendiu să fie ajutate.

,,În urma incendiului produs în această după amiază la etajul al treilea al blocului B6 din aleea Decebal nr. 4, primarul Mihai Chirica a decis că municipalitatea va acorda sprijinul necesar atât familiei direct afectate de acest incident, cât și celorlalți locatari ale căror locuințe au fost deteriorate. Echipele Poliției Locale au asigurat sprijinul necesar pentru stingerea incendiului, iar angajații Direcției de Asistență Socială discută cu locatarii pentru a identifica eventuale probleme care au nevoie de implicarea municipalității. Așadar, dacă familia afectată direct de incendiu sau ceilalți locatari vor avea nevoie de ajutor, aceștia pot fi adăpostiți într-unul din spațiile Primăriei, fie în Centrul Tehnologic Regional Nicolina, fie în adăpostul din Baia Publică, ambele oferind condiții decente de locuire (mobilier, grupuri sanitare, utilități), cât și sprijin specializat din partea Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială", adaugă municipalitatea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite