Un bărbat a ars de viu într-o casă din județul Galați. Focul, provocat de jarul căzut dintr-o sobă

0
Publicat:

Un bărbat, în vârstă de 75 de ani, a ars de viu într-o casă din județul Galați. Pompierii au au stabilit că focul a fost provocat de jarul căzut dintr-o sobă.

Un bărbat a ars de viu în propria casă FOTO: Arhivă, Adevărul
Un bărbat a ars de viu în propria casă FOTO: Arhivă, Adevărul

Incendiul a avut loc în noaptea de luni spre marți, 8/9 ianuarie 2024, în comuna Măstăcani, din județul Galați.  Pompierii care au ajuns la fața locului au constatat că flăcările erau atât în interiorul casei, cât și pe acoperiș. Pompierii au descoperit cadavrul bărbatului.

„Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru căutarea unei persoane despre care vecinii și apelanta la 112, spuneau că s-ar afla în locuință. Din păcate, în interiorul unei camere a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat de 75 de ani, declarat decedat de echipajul SAJ care tocmai predase un pacient pe aceeași stradă”, au anunțat reprezentanții ISU Galați.

După stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a acestuia ca fiind jarul căzut din sistemul de încălzire.

Recomandări ale pompierilor

Pompierii gălățeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate la exploatarea sobelor și altor mijloace de încălzire: nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă; aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare; nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă; nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta; nu aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile; nu  folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

De asemenea, trebuie să stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa; nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune; verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice; utilizaţi mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor; amplasaţi mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite