Gest extrem al unei femei din Iași, pentru a-şi salva copilul din flăcări: l-a învelit într-o pătură şi l-a aruncat de la etaj

0
Publicat:

O femeie din Iaşi a recurs la un gest extrem în momentul în care şi-a dat seama că locuinţa ei a fost cuprinsă de flăcări. Aceasta şi-a învelit copilul într-o plapumă şi l-a aruncat pe geam, după care a sărit şi ea.

Incendiu într-un apartament din Iaşi SURSĂ FOTO Antena 3 CNN
Incendiu într-un apartament din Iaşi SURSĂ FOTO Antena 3 CNN

Conform informaţiilor apărute până în prezent, tânăra din capitala Moldovei a rămas blocată în dormitorul cuprins de flăcări şi nu a mai avut altceva de făcut decât să recurgă, din disperare, la gestul extrem.

A încercat cu disperare să-şi salveze copilul

Conform informaţiilor, se pare că puternicul incendiu a izbucnit într-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Iaşi. Primii care au sesizat prezenţa flăcărilor au fost vecinii, care au apelat imediat la numărul unic pentru situaţii de urgenţă, 112.

În câteva minute, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. Totodată, la faţa locului s-a deplasat şi o autoscară, dar tânăra mamă apucase deja să recurgă la gestul extrem, prin care a încercat să îşi salveze viaţa şi copilul.

Din cauza flăcărilor care au cuprins apartamentul, tânăra mamă din Iaşi şi copilul ei, în vârstă de aproximativ un an de zile, au rămas blocaţi în dormitorul apartamentului. Iniţial, femeia a aruncat mai multe haine pe geam.

Apoi, a luat o plapumă şi a învelit copilul, pe care l-a aruncat de la etaj. Ulterior şi ea a sărit de la etaj, în disperarea de a scăpa de flăcările şi de fumul care au cuprins locuinţa.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje SMURD, care au preluat-o pe tânără, dar şi pe copil, şi i-au transportat de urgenţă la spital pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate. Pompierii au continuat intervenţia pentru a stinge flăcările care au cuprins apartamentul.

Totodată, vor fi efectuate mai multe cercetări pentru a se stabili, cu exactitate, cauza care a condus la izbucnirea incendiului. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite