Concurență printre studenții care aleg un internship plătit pe timpul verii. „80% îşi găsesc loc de muncă după absolvire”

0
Publicat:

Un internship plătit este ocazia perfectă pentru a câştiga experienţă, dar şi nişte bani, astfel că este bătaie pe locuri. La Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii din Iaşi profesorii şi studenţii culeg roadele muncii lor.

Sursa foto: Arhiva USV Iași
Sursa foto: Arhiva USV Iași

Internship-urile oferite de Universitatea pentru Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) Iaşi sunt căutate de către tinerii care preferă să rămână peste vară să-și consolideze cunoștințele teoretice în locații ale instituției de învățământ superior. Profesorii spun că 80% dintre ei își găsesc de muncă în domeniu după absolvire.

Este o activitate importantă, pentru că studenţii îşi continuă pregătirea din timpul anului. Dintre absolvenţii noştri de la toate facultăţile şi specializările, 80% îşi găsesc loc de muncă după absolvire în domeniul pentru care s-au pregătit”, subliniază Gerard Jităreanu, rector USV Iaşi. 

Mai mult decât salariul minim net pe economie

Pe lângă experienţă, tinerii câştigă şi bani: peste 2.000 de lei pe lună, timp de două luni, mai mult decât salariul minim net pe economie.

Îmi doream să mă angajez şi această oportunitate cumva le-a îmbinat pe ambele. Şi experienţa, şi bănuţii. Mi-am dorit tot în domeniu să pot să învăţ. Dacă nu găseam şi aşa aplicam şi eu unde reuşeam la orice”, spune Ana Maria Eşanu, studentă.

Este o oportunitate binevenită pentru cei care îşi căutau job doar pe timp de vară. 25 de locuri pentru practică au fost scoase la concurs anul acesta de Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii. Pentru că munca e răsplătită, a fost şi concurenţă: doi pe loc.

Uși deschise și în mediul privat

Pe lângă internship-urile prin care USV a oferit locuri de muncă pe perioada verii unui număr de 26 de studenţi, alte 21 de locuri de muncă au fost oferite de agenţi economici din mediul privat, parteneri ai universităţii ieşene.

Timp de două luni, până pe 17 septembrie, aceştia vor acumula experienţă în domeniile de studiu pe care le urmează şi vor fi plătiți. Pe lângă internship-urile prin care USV a oferit locuri de muncă pe perioada verii unui număr de 26 de studenţi, alte 21 de locuri de muncă au fost oferite de agenţi economici din mediul privat, parteneri ai universităţii noastre”, au subliniat reprezentanții Universității pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Locuri de internship plătit sunt şi la Spitalul de Animale, un loc ideal de practică pentru studenţii la Medicină Veterinară.

Pentru mine, e o ocazie specială de a-mi manifesta toată experienţa adunată din punct de vedere teoretic. Avem şi noi nişte frici şi după, pe parcursul verii, acestea dispar şi noi reuşim să manevrăm animalele cu multă siguranţă”, spune Daniel Schidu, student.

Program de sprijin financiar pentru studenți

Internship-urile fac parte dintr-un program mai amplu al conducerii USV Iași de a sprijini financiar atât studenţii cu performanțe științifice, cât şi pe cei care fac parte din categorii sociale vulnerabile.

USV Iaşi se numără printre puținele universități din ţară care suplimentează substanțial numărul burselor, asigurând fondurile necesare din veniturile proprii. De asemenea, universitatea a iniţiat programul „bursa de campus”, oferind studenţilor care reuşesc să obţină media 8.00, în urma sesiunii, posibilitatea să presteze activități în spații precum Cantina-Restaurant, Stațiunea Didactică, Clinici veterinare sau alte locații alte facultăților.

Ne bucură faptul că programul de internship propus studenților este atât de căutat, anul acesta fiind cel de-al patrulea an în care propunem tinerilor noștri astfel de activități”, a completat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite