Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul în legătură cu mai multe nereguli la Serviciul de Ambulanţă Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe nereguli depistate la un Serviciu Judeţean de Ambulanţă FOTO Adevărul
Mai multe nereguli depistate la un Serviciu Judeţean de Ambulanţă FOTO Adevărul

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru mai multe nereguli în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, printre care modalitatea de organizare a unor concursuri pentru ocuparea unor posturi, dar şi casarea unor mijloace fixe.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a efectuat, în perioada 18-22 aprilie, o acţiune de verificare la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava.

Potrivit raportului, s-a constatat trecerea nelegală din proprietatea statului în proprietatea privată a municipiului Suceava a terenului aferent sediului administrativ pe care îl ocupă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Constatarea datează încă din octombrie 2014, în urma unui control efectuat atunci, când s-a dispus remedierea acestei situaţii. Acţiunea de control desfăşurată în aprilie arată însă că nu au fost îndeplinite măsurile dispuse, precizează MS.

Mai mult, în noiembrie 2014, SAJ a cerut printr-o adresă către Primăria Municipiului Suceava sprijin şi pentru trecerea clădirii sediului administrativ în domeniul public sau privat al municipiului Suceava.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru posibile fapte de natură penală în acest caz.

După controlul efectuat la SAJ Suceava, Corpul de Control a mai sesizat Parchetul şi în alte două probleme. Una ţine de modalitatea de organizare a unor concursuri de ocupare de posturi în cadrul SAJ, iar cealaltă ţine de casarea unor mijloace fixe, mai anunţă ministerul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite