Bărbatul din Olt acuzat de viol asupra unei fete de 14 ani aspira la politică. Liderii PNL neagă că ar face parte din partid

0
Publicat:

Numele bărbatului de 33 ani, reținut cu două zile în urmă pentru că a întreținut relații sexuale cu o elevă de gimnaziu în vârstă de doar 14 ani, este menționat ca făcând parte din echipa unui candidat la alegerile din vară. Ce spun reprezentanții partidului.

Una dintre fotografiile în care apare alături de lideri PNL bărbatul acuzat de viol FOTO: FB/PNL Olt
Una dintre fotografiile în care apare alături de lideri PNL bărbatul acuzat de viol FOTO: FB/PNL Olt

Stoian Marian Nicolae este numele bărbatului de 33 ani care în seara zilei de luni, 11 martie 2024, a întreținut relații sexuale consimțite cu o fată de doar 14 ani. Fata locuiește la doar câteva case distanță de domiciliul bărbatului și chiar ar fi prietenă cu fiica celui care a sedus-o și a convins-o să întrețină relații sexuale la el în mașină.

La două zile de la reținerea bărbatului pentru viol (având în vedere vârsta fetei și faptul că bărbatul este mai mare cu mai mult de cinci ani decât ea fapta se consideră viol) în urma reclamației tatălui fetei de 14 ani, a apărut informația că Marian Stoian ar fi fost unul dintre numele propuse pentru un post de consilier local la alegerile din vară.

Bărbatul apare în fotografii alături de lideri județeni ai PNL și de liderii locali ai formațiunii, fotografii realizate, spune candidatul PNL Brastavățu pentru funcția de primar, cu ocazia reorganizării filialei.

Președintele PNL Olt Gigel Știrbu a declarat pentru „Adevărul” că nu-l cunoaște pe Marian Stoian, iar la evenimentul de la care au fost postate fotografiile au participat sute de persoane.

A violat, să se ducă la pușcărie pe viață, cum să facă așa ceva?! Nu știu despre cine e vorba. Habar nu am cine e. Sunt mii de oameni în județul ăsta care vin la diverse activități ale PNL-ului. Au fost 200 de persoane acolo, eu de unde să știu cine participă?”, a spus Știrbu.

Cristian Dobre, candidatul PNL Brastavățu la funcția de primar, a declarat la rândul său că este o alăturare nemeritată a evenimentului nefericit petrecut, de imaginea PNL Brastavățu. Dobre a precizat de asemenea că Stoian nu este membru al PNL local, ci simpatizant.

Nu este adevărat (n. red. - că ar fi fost unul dintre candidații pentru funcția de consilier local). Este doar un simplu cetățean din comuna noastră, locuitor al satului Crușov. Era doar adept al ideologiei de dreapta, dar nicicum pentru lista de consilieri”, a spus Dobre. Candidatul PNL a mai precizat că nu ar fi definitivat încă lista consilierilor locali.

Evenimentul petrecut i-a luat pe membrii comunității prin surprindere, mai spune Cristian Dobre, pentru că nimeni nu l-ar fi crezut pe bărbat capabil de o asemenea faptă. 

„Toată comunitatea a rămas blocată”

Vreau să vă spun că dacă cineva ne arăta viitorul și arăta că se întâmplă acest eveniment nefericit nu am fi crezut nici atunci. Toată comunitatea a rămas blocată. El e cunoscut la nivelul comunei ca un băiat care muncește, își vedea de treaba lui, situația lui financiară la început nu a fost una foarte bună, pe parcurs a evoluat prin muncă, a fost de foarte multe ori plecat în afară. E un eveniment nefericit care nu trebuia să aibă loc nicicum. Asocierea cu Partidul Național liberal, cu organizația locală, asocierea cu noi, nu se face nicicum. Nu, nu era nici pe listele de consilieri, nu era absolut niciunde”, a insistat Dobre.

Conform surselor locale, bărbatul care acum se află în arest este căsătorit și are doi copii. Soția sa era plecată la muncă în străinătate atunci când bărbatul a întreținut relații sexuale cu eleva de 14 ani,  soția revenind să fie alături de copii după ce bărbatul a fost ridicat de poliție și arestat ulterior.

„În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Vișina, s-a constatat faptul că, în seara zilei de 11 martie 2024, în jurul orei 20,00, minora ar fi întreținut raporturi sexuale consimțite cu un tânăr de 33 de ani, din comuna Brastavățu.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale și dispunerea de măsuri legale. În urma probatoriului administrat, la data de 12 martie 2024, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, au transmis reprezentanții IPJ Olt despre acest caz.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite