Imagini de coșmar la Iași. Momentul în care o avocată intră cu mașina într-un motociclist: „S-a izbit în spatele meu, intenționat” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avocată din Iaşi a fost reţinută pentru 24 de ore pentru tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului după ce, săptămâna trecută, ar fi şicanat în trafic un motociclist, care a ajuns ulterior la spital cu traumatisme, potrivit Agerpres.

Șicanarea în trafic face victime. FOTO Shutterstock
Șicanarea în trafic face victime. FOTO Shutterstock

Update: Avocata Alexandra Cioată din Iași a lovit intenționat cu mașina un motociclist după o șicanare în trafic și a fugit de la locul accidentului. Ea este acum acuzată de tentativă de omor.

Motociclistul lovit, Alexandru, povestește că se întorcea acasă, după o ieșire cu prietenii. Bărbatul spune că nu înțelege motivul pentru care avocata a adoptat un comportament agresiv. Acesta susține că nu a provocat-o în niciun fel, potrivit bzi.ro

În timp ce mergeam pe prima bandă, m-am uitat în spate și am văzut că mașina de pe a doua bandă a virat brusc spre mine. Am văzut botul mașinii aproape de roata din spate a motorului meu. M-am speriat și am accelerat. La următorul semafor, trebuia să fac dreapta, spre Miroslava. M-am uitat în oglinzi să vad dacă pot face dreapta, iar atunci am văzut mașina din spate că venea cu viteză foarte mare. Am zis că nu pot să frânez, că, dacă frânez, mă ia din plin. M-am speriat și am virat pe a doua bandă ca să pot lăsa prima bandă liberă pentru mașina din spate să se ducă în față, să nu intre în mine. 

După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat. Eu nu o cunosc pe doamna respectivă. Nu știam nici ce marcă este mașina, ce culoare. O singură dată m-am uitat la mașină pentru că tura motorul. Când am plecat de primul semafor și a tras de volan spre mine, mi-am dat seama că vrea să mă dea jos de pe motor”, afirmă Alexandru, conform sursei citate. 

Știre inițială: Avocata Alexandra Cioată, aflată joia trecută la volanul unui autoturism, ar fi şicanat în trafic un motociclist, care a lovit stâlpul de avertizare al refugiului staţiei de tramvai din zona Belvedere.

După producerea accidentului, şoferiţa şi-a continuat drumul, iar motociclistul a fost transportat la spital.

Tentativă de omor

După ce oamenii legii au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi, avocata a  fost invitată la sediul Poliţiei Rutiere, unde a refuzat să dea declaraţii, menţionând, în schimb, că nu a fost vorba despre o şicanare în trafic.

„Prin ordonanţa procurorului de caz, astăzi (luni - n.r.) s-a dispus schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de vătămare corporală din culpă în infracţiunea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată pentru tentativă de omor şi părăsirea locului accidentului, a fost reţinută astăzi şi urmează a fi prezentată Curţii de Apel, având în vedere calitatea acesteia de avocat, cu propunere de arestare preventivă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, Adina Bocai.

Procurorii cer arestarea preventivă a avocatei.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite