Alertă de incendiu la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Mai multe echipaje ISU intervin. Sunt degajări mari de fum

0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Mai multe echipaje ISU intervin vineri dimineaţă, 3 iunie, la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce un apel telefonic a alertat autorităţile în legătură cu degajarea de fum de la una dintre clădirile unităţii medicale.

UPDATE 09.45 Reprezentanţii UPU SMURD Iaşi spun că s-au autoevacuat 50 de copii şi 150 de cadre medicale şi aparţinători. 

„Incidentul a fost în corpul nou al spitalului. Ne întoarcem la bază. Nu sunt persoane de evacuat. Au fost doar autoevacuări”, transmite medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi. 

UPDATE 09.41 „Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. 

UPDATE 9.36 Conducerea spitalului a anunţat că situaţia este sub control. Fumul ar fi provenit de la operaţiunile de dezafectare a unei instalaţii pemtru crematoriul de la demisolul clădirii. Instalaţia de ventilare ar fi pornit şi fumul ar fi inundat întreg etajul.

Deşi conducerea spune că nu au fost evacuaţi pacienţi, imaginile transmise de posturile TV arată părinţi cu copii în curtea spitalului.

***

Din primele informaţii reiese că de la etajul întâi al clădirii spitalului iese fum. Nu există înca date despre posibile victime. Echipajele de pompieri sunt la faţa locului.

Vă recomandăm să citiţi şi:

OMS: Epidemiile de boli endemice precum variola maimuţelor devin tot mai frecvente. Care este motivul

Cât de pregătită este Capitala pentru un cutremur major. Care sunt cele mai vulnerabile blocuri / Miturile despre construcţiile ridicate în comunism

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite