Centenarul echipei Corvinul Hunedoara: cum va fi celebrat fotbalul hunedorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Corvinul. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Stadionul Corvinul. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Generaţiile „de aur” ale echipei naţionale a României şi echipei Corvinul Hunedoara se întâlnesc într-un meci demonstrativ, la centenarul Corvinul Hunedoara.

Hunedorenii sunt invitaţi, în 4 septembrie, la centenarul echipei de fotbal Corvinul, desfiinţată de peste 15 ani.

Cum arată stadionul unde Michael Klein a făcut istorie. Au trecut 28 de ani de la moartea fotbalistului VIDEO

Planul eşuat al noului stadion construit în locul bătrânei arene „Michael Klein” din Hunedoara

„Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea primei echipe de fotbal din municipiul Hunedoara. Aceasta se numea Fero Sport Hunedoara, schimbându-şi ulterior denumirea, de mai multe ori, consacrându-se apoi sub numele de Corvinul Hunedoara, echipa mult iubită de hunedoreni şi nu numai”, anunţă Primăria Hunedoara.

La evenimentul dedicat fotbalului hunedorean vor participa mai mulţi dintre foştii fotbalişti reprezentativi ai echipei Corvinul, dar şi exponenţi ai „generaţiei de aur” a echipei naţionale de fotbal a României. Sâmbătă dimineaţa, hunedorenii sunt invitaţi la o expoziţie de fotografie, programe de meci şi insigne organizată de Asociaţia Suporterilor Corvinişti, iar de la ora 18, pe stadionul municipal va avea loc un meci omagial disputat de „generaţia de aur” a Naţionalei României şi „generaţia de aur” a Corvinului.  Sărbătoarea va continua cu un concert al trupei „Compact”, urmat de focuri de artificii. Accesul este liber.

Prima echipă de fotbal din Hunedoara a fost înfiinţată în anul 1921, potrivit documentelor vremii. A purtat mai multe nume de-a lungul timpului, însă în memoria colectivă a rămas cu numele „Corvinul” – echipa care în anii ´80 a avut cele mai mari performanţe din istoria fotbalului hunedorean: participarea în Cupa UEFA şi locuri în fruntea clasamentului Diviziei A. Tot în anii ´80, Corvinul Hunedoara a fost clubul la care au fost legitimaţi câţiva dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România. Începînd din anul 2004, echipa Corvinul Hunedoara a fost eliminată din toate competiţiile Federaţiei Române de Fotbal. Clubul s-a desfiinţat, iar brandul său a fost cedat unui om de afaceri din Bucureşti, de la care în prezent municpalitatea intenţionează să îl achiziţioneze.

Vă recomandăm să citiţi şi:

FC Corvinul Hunedoara, acasă: câţi bani au strâns suporterii pentru marcă şi ce intenţii are primăria

VIDEO Michael Klein, comemorat cu fast la 25 de ani de la moarte. Dominique, fiica fotbalistului: „Aş vrea ca povestea lui să-i inspire pe copii“

Tenebrele fotbalului românesc. Cum erau terorizaţi jucătorii de la Jiul Petroşani de către interlopii lui Alin Simota

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite