Pedeapsă mai blândă pentru Cecilia Vormair, tânăra care şi-a aruncat pruncul abia născut în ghenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia i-au acordat circumstanţe atenuante Ceciliei Vormair, tânăra din Petroşani care şi-a aruncat copilul abia născut într-o ghenă de gunoi. Pruncul a fost la un pas de moarte, iar mama care l-a lepădat a fost arestată şi judecată pentru tentativă de omor deosebit de grav.

Cecilia Vormair (22 de ani) a primit sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia, în procesul în care a fost judecată pentru tentativă de omor asupra pruncului său abia născut. Pe fond, Tribunalul Hunedoara a condamnat-o pe tânăra din Petroşani la şase ani de închisoare cu executare, însă femeia a declarat apel, iar magistraţii din Alba i-au acordat circumstanţe atenuante. ”Instanţa admite apelul inculpatei. Şi reţine în favoarea ei circumstanţele atenuante. Astfel reduce pedeapsa principală de la 6 ani la 4 ani. Reduce pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi de la 5 ani la 2 ani. Menţine măsura arestării preventive”, a hotărât Curtea de Apel Alba Iulia.
 

Un caz înfiorător
În luna mai a anului trecut, Cecilia Vormair îşi aruncase pruncul într-un tomberon, la câteva ore după naştere. Gestul femeii a fost explicat ulterior prin faptul că se temea că va fi părăsită de concubin, în cazul în care acesta ar fi aflat că ea este însărcinată, iar tatăl copilului pe care îl purta în pântece este un alt bărbat. Cecilia Vormair a plănuit să ascundă sarcina faţă de apropiaţii ei.

A reuşit, purtând haine largi şi izolându-se de prieteni şi familie. Iar la scurt timp după ce a născut, în apartamentul în care locuia singură, a înfăşurat copilul în cârpe şi în plase şi l-a aruncat într-un container de gunoi de pe o stradă a Petroşaniului. Nou-născutul a avut noroc. A fost găsit de un angajat al Serviciului de Salubritate, iar viaţa i-a fost salvată.

Câteva zile mai târziu a fost descoperită şi mama copilului. Tânăra fost arestată preventiv, iar Tribunalul Hunedoara a condamnat-o la şase ani de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor deosebit de grav, în cazul în care victima se afla în imposibilitatea de a se apăra. Pedeapsa nu a rămas definitive, fiind contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Între timp, tânăra a revenit la sentimente mai bune faţă de prunc şi a declarant că vrea să rămână al ei.

Vă recomandăm şi:

FOTO A fost găsită mama pruncului aruncat în tomberon: tânăra a vrut să scape de copil imediat după ce a născut

Cazul cutremurător al pruncului aruncat în ghenă are un final imprevizibil: un poliţist, tată a trei copii, vrea să îl înfieze

O hunedoreancă şi-a aruncat copilul nou-născut într-un tomberon

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite