Pagube de aproape 50 de milioane de lei în instituţiile publice verificate de Camera de Conturi Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Func'ionarii Camerei de Conturi au verificat modul în care autorit[ăţle locale au cheltuit fondurile publice. ARHIVĂ.
Func'ionarii Camerei de Conturi au verificat modul în care autorit[ăţle locale au cheltuit fondurile publice. ARHIVĂ.

Camera de Conturi a judeţului Hunedoara a constatat neregului în administrarea bugetelor mai multor localităţi din judeţul Hunedoara, potrivit unui raport al instituţiei. Valoarea sumelor pierdute de administraţiile locale ajunge la aproape 50 de milioane de lei.

În 2013, 40 de administraţii locale şi opt societăţi comerciale de interes local au fost verificate de Camera de conturi a judeţului Hunedoara, faţă de modul cum au gestionat fondurile de care au dispus. Camera de Conturi a constatat zeci de nereguli în ce priveşte administrarea bugetelor acestor instituţii. Pagubele produse în urma abaterilor financiare ale administraţiilor locale verificate în 2013 sunt estimate, potrivit unui raport al Camerei de Conturi, la aproape 50 de milioane de lei.

Unităţile adiministrative din Deva şi cea a Administraţia locală din Deva e acuzată că nu a urmărit şi astfel nu a încasat dividende de aproape un milion de lei, cuvenite bugetului municipiului. Compania Judeţeană de Turism a vândut Consiliului Judeţean Hunedoara materiale promoţionale cu 175.000 de lei peste preţul de achiziţie, fără întocmirea corespunzătoare a documentelor justificative, a mai informat Camera de Conturi.

Salarii „nesimţite” în societăţile de interes public
„S.C. ECO SID S.R.L. Hunedoara a plătit nelegal drepturi salariale în sumă totală de 156.000 de lei, din care 54.000 de lei salarii ale directorului mai mari decât limita maximă legală, respectiv nivelul salariului de viceprimar al municipiului Hunedoara, iar 102.000 de lei indemnizaţii acordate nelegal administratorilor, cenzorului, precum şi reprezentantului Consiliului local Hunedoara în Adunarea Generală a Asociaţilor.

Aceiaşi abatere a fost consemnată şi la S.C. APASERV S.A. Deva, care a plătit directorului drepturi salariale cu 27.000 de lei mai mari decât cele aprobate prin lege, dar şi la S.C. Compania de Turism S.A. Hunedoara care a plătit reprezentanţilor U.A.T.J. Hunedoara în Adunarea Generală a Acţionarilor indemnizaţii cu 23.000 de lei mai mari decât cele legale, prejudiciul total fiind estimat la suma de 50.000 de lei”, a precizat Camera de Conturi.

Raport Finante Publice Locale 2012 Hunedoara


Controalele Camerei de Conturi au fost efectuate în cursul anului trecut, fiind verificate activităţile instituţiilor publice şi societăţilor de interes local realizate în 2012. Instituţiile care au înregistrat abateri vor trebui să suporte prejudiciile şi penalităţile stabilite.

Vă recomandăm şi:

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

FOTO Hunedoara anilor 1880 în imagini rare. Cum se mândreau austro-ungarii cu Uzinele de fier şi minele din Hunedoara

Cum a ajuns un fost prim-procuror să muncească pe brânci în închisoare. Florin Apostu: "lumea de după gratii se împarte între băieţi, nepoţi, înjosiţi"

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite