Octogenar salvat după ce s-a rătăcit pe versanţii din Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii şi jandarmii au căutat hunedoreanul rămas pe munte după lăsarea serii. ARHIVĂ
Salvamontiştii şi jandarmii au căutat hunedoreanul rămas pe munte după lăsarea serii. ARHIVĂ

Familia unui hunedorean în vârstă de 79 de ani a alertat autorităţile, după ce bărbatul care plecase în această dimineaţă pe munte, în Straja, pentru a căuta plante, nu s-a mai întors după lăsarea serii.

Salvamontiştii şi jandarmii montani au căutat timp de două ore un bărbat de 79 de ani, din Lupeni, pe care soţia îl dăduse dispărut.

Hunedoreanul a plecat în această dimineaţă pe munte, în zona Staţiunii Straja, pentru a culege plante de primăvară. După lăsarea serii, văzând că bătrânul nu a mai dat niciun semn, soţia lui s-a îngrijorat şi a sunat la 112, pentru a cere ajutor. Salvamontiştii şi jandarmii montani au pornit în căutarea lui.

„Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat în condiţii dificile de vânt puternic, umezeală şi frig. Am reuşit să-l găsim pe acest bărbat după circa două ore, în pădurea din apropierea staţiunii Straja. Este în afara oricărui pericol”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Riscurile sunt mari pentru cei care ajung să îşi petreacă noaptea sub cerul liber în această perioadă, în zonele alpine şi sălbatice ale Hunedoarei. alvamontiştii recomandă turiştilor să ţină cont de faptul că vremea se poate schimba de la un minut la altul, motiv pentru care în orice drumeţie pe munte este obligatoriu un echipament care să ne protejeze de umezeală. În plus, orice ieşire în natură trebuie planificată cu atenţie, pentru a nu fi surprinşi de întuneric.


Vă recomandăm şi:

Trei turişti şi-au pus vieţile în pericol pe Masivul Retezat. S-au rătăcit pe munte din cauza viscolului         Trei turişti care au pornit într-o drumeţie pe unul dintre traseele din Parcul Naţional Retezat, pe care accesul nu este indicat de salvamontişti pe timp de iarnă, s-au rătăcit după ce i-a prins noaptea şi viscolul pe munte. Salvamontiştii şi jandarmii montani au pornit pe urmele lor.

Operaţiune de salvare dificilă în Masivul Retezat: o tănără a fost blocată pe un versant, într-o râpă de 250 de metri         Mai multe echipaje de pompieri, jandarmi şi salvamontişti au fost implicate în salvarea unei tinere de 33 de ani, blocată pe un versant în Masivul Retezat. Operaţiunea a durat aproape trei ore, iar victima a fost salvată în cele din urmă.

FOTO VIDEO Muntele vrăjit al Hunedoarei: Retezatul. Expediţie în rezervaţia cu peisaje de basm Retezatul pare o catedrală a sălbăticiei, în care o dată ajuns, oricât de nepăsător ţi-ai dori să fii, nu poţi să nu te înclini în faţa frumuseţii locurilor. Primii paşi pe potecile Parcului Naţional Retezat, spre lacurile glaciare de pe crestele sale, te fac să te îndrăgosteşti iremediabil de aceste locuri.

VIDEO Drumuri periculoase: probleme pentru şoferii care au urcat în Retezat      Ultimii kilometri ai şoselei dintre comuna Rîu de Mori şi staţiuna montană Râuşor din Retezat au devenit aproape inaccesibili în această după-amiază din cauza zăpezii aşternute. Şoferii au avut probleme mari în a menţine autoturismele pe carosabil.

HunedoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite