Muncitori din Sri Lanka și Nepal, în Hunedoara. Străinii au fost prinși lucrând „la negru” pe șantiere

0
0

Opt bărbați din Sri Lanka și Nepal au fost depistați de polițiștii de imigrări și de inspectorii de muncă lucrând fără forme legale pe șantierele din județul Hunedoara.

Muncitori în construcții. Foto: Arhivă. ADEVĂRUL
Muncitori în construcții. Foto: Arhivă. ADEVĂRUL

Lipsa forței de muncă a determinat mai multe firme de construcții care își desfășoară activitatea în județul Hunedoara să apeleze la serviciile unor muncitori din statele mai puțin dezvoltate ale Asiei.

În Hunedoara, un județ cu mai multe foste orașe muncitorești din anii de comunism, numeroși localnici deplâng lipsa locurilor de muncă, însă, în același timp, activitatea mai multor companii a fost afectată din cauza insuficienței salariaților.

Muncitorii străini care pot fi văzuți în Hunedoara, lucrând chiar și pe șantierele unor proiecte europene, nu mai reprezintă „apariții exotice”, cum erau priviți în trecut. În urma unui control efectuat de autorități pe câteva șantiere din județul Hunedoara au fost depistați opt străini, care nu aveau actele necesare pentru a putea munci în România.

„Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara au desfășurat, în perioada 19 – 22 septembrie, mai multe acţiuni şi controale în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul acţiunilor întreprinse au fost depistaţi opt cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 56 de ani, toți bărbați, din Nepal și Sri-Lanka, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale. Dintre aceștia, patru se aflau cu ședere ilegală pe teritoriul României, iar în cazul celorlalți patru cetățeni străini a fost luată măsura revocării dreptului de ședere”, a informat Biroul pentru Imigrări al Județului Hunedoara.

Poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile de pe teritoriul României. De asemenea, reprezentanţii societăţii comerciale au fost invitați să se prezinte la sediul Biroului pentru imigrări, pentru continuarea cercetărilor.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite