FOTO Extravaganţele romilor bogaţi: au pus Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii pe acoperişul palatelor cu turnuleţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul Eiffel le-a plăcut romilor din Haţeg, astfel că l-au importat, simbolic. FOTO: D.G.
Turnul Eiffel le-a plăcut romilor din Haţeg, astfel că l-au importat, simbolic. FOTO: D.G.

Turnul Eiffel şi Statuia Libertăţii nu lipsesc de pe acoperişurile palatelor romilor bogaţi din zona Hunedoarei. Două familii care locuiesc în Haţeg, pe aceeaşi stradă, şi-au montat pe acoperişurile vilelor lor replici ale celor două monumente simbol pentru Paris şi New York.

O copie a Turnului Eiffel tronează pe acoperişul unui palat imens construit de o familie de romi, în Haţeg. Oamenii nu au aşteptat să fie terminată clădirea pentru a se putea mândri cu ea, ci au ales să atragă atenţia asupra palatului, aşezînd pe acoperiş o replica de doi metri a Turnului Eiffel. Pe acoperiş, romii au mai montat simbolul dolarului.

Parisul şi New Yorkul i-au inspirat

Vecinii romilor cu palat „de inspiraţie pariziană” nu s-au lăsat mai prejos. Pe acoperişul unei vilă cu turnuleţe, construită în apropiere, a fost montată replica din tablă a Statuii Libertăţii, din New York.

„Şoferii opresc maşinile în dreptul palatelor şi se minunează de ce le-a trecut prin cap oamenilor”, spune Vasile, un vecin al familiilor de romi.

În Hunedoara, circa 40 de palate cu turnuleţe au fost construite în ultimii ani, la marginea municipiului. Unul dintre romii care şi-a ridicat recent un palat a vrut să îi dea, pe lângă numele de „vila lui Ghiţă”, şi o marcă: simbolul maşinilor de lux Mercedes tronează pe acoperişul clădirii.

Aceasta în timp ce alţi localnici s-au rezumat la a-şi monta pe streaşini simboluri ale valutelor dolar, euro şi lira sterlină.

Vă recomandăm şi:

Hunedoara secolului XIX, descrisă de un londonez: şocat de traiul ţiganilor, dar fascinat de castel şi de ţinutul aurului

Un publicist şi geolog englez a dezvăluit într-un jurnal de călătorie apărut în Londra, în 1862, cât de mare a fost şocul primelor sale întâlniri cu comunităţile de ţigani care locuiau în tabere de corturi pe malul râurilor Mureş şi Strei şi la marginea orăşelelor hunedorene ale secolului XIX.

Un plic cu 2.300 de dolari, rătăcit, a fost găsit de o familie de romi pe rampa de gunoi a Devei: au dat banii pe un cal

O familie din Deva a aruncat la gunoi 2.300 de dolari. Banii se aflau într-un plic, pe care femeia, fără să mai verifice conţinutul acestuia, l-a aruncat într-un sac menajer, pe care soţul ei l-a transportat la tomberoanele din faţa blocului.

FOTO VIDEO Cum a ajuns Hunedoara oraşul palatelor romilor bogaţi, construite fără control

Singurul cartier al Hunedoarei aflat în plină expansiune este ocupat aproape în întregime de palate ridicate pentru membrii unor familii bogate de romi. La marginea oraşului, oamenii construiesc de zor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite