Doi copii au fost salvaţi de la moarte de un poliţist. Eroul celor doi prunci a intrat în casa cuprinsă de flăcări, în care au fost abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist a salvat viaţa unor copii de patru ani şi şase luni, pe care i-a scos la timp dintr-o casă în flăcări, în care aceştia au fost abandonaţi.

Un incendiu a cuprins, luni seara, o casă din comuna Dobra, în care se aflau doi copii, unul de patru ani şi celălalt de şase luni. Tudor Darie, un poliţist din comună, a ajuns primul la locul incendiului.

Poliţistul, care locuieşte în apropiere de casa care a luat foc a intrat în casa care ardea, alertat pe plânsetele copiilor aflaţi în una din camerele imobilului.

„Tudor Darie a reuşit să o extragă iniţial pe fetiţa în vârstă de patru ani, după care a pătruns din nou în locuinţă, reuşind să îl salveze şi pe fratele acesteia, în vârstă de şase luni. Deşi a dat dovadă de curaj, salvând viaţa celor doi copii, acesta consideră că şi-a făcut doar datoria”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

La scurt timp, la faţa locului au ajuns echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Huendoara, care au reuşit stingerea incendiului. „Pompierii au constatat că arderea se manifesta la acoperişul şi în interiorul unei case, cu o suprafaţă totală de aproximativ 100 metri patraţi. Echipele de intervenţie au lichidat în cel mai scurt timp incendiul care a distrus mobilier şi obiecte textile. Cei doi copii, lăsaţi de părinţi în casă nesupravegheaţi au fost salvaţi de vecini”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Anchetă socială şi penală

Copiii sunt în afara pericolului, aceştia fiind internaţi pentru investigaţii medicale la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Deva. Totodată, a fost sesizată autoritatea locală pentru protecţia copilului, în vederea realizării unei anchete sociale, în cazul celor doi minori.

image
image

FOTOGRAFII: ISU Hunedoara.

image

„Poliţiştii au stabilit că părinţii celor doi minori au plecat de acasă în jurul orei 18:30, lăsând nesupravegheaţi copiii, care se aflau în camera alăturată celei în care a izbucnit incendiul. Din primele cercetări, anchetatorii au stabilit că  incendiului a fost declanşat de focul deschis, provenit de la soba din încăpere”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.
Părinţii minorilor vor fi anchetaţi pentru distrugere din culpă, prin incendiere.
Agentul şef de poliţie Tudor Darie (41 de ani) a fost încadrat în structurile I.P.J. Hunedoara din anul 2000, iar din anul 2009 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie Dobra, după ce anterior a fost încadrat la Poliţia Oraşului Petrila.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

În satele risipite şi depopulate din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina, un tărâm de peste 38.000 de hectare, preţuit pentru pădurile sale şi pentru cetăţile dacice, trăiesc câteva mii de oameni.

Tânărul dispărut de trei săptămâni în autogara de unde urma să plece în Italia a fost găsit. Familia l-a căutat disperată

Florin Bulbucan (34 de ani), dat în urmărire naţională în urmă cu trei săptămâni, a fost găsit în judeţul Constanţa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite