Controale la tarabele cu petarde. Poliţiştii au confiscat peste 300 de kilograme de obiecte pirotehnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ. IPJ.
FOTO: ARHIVĂ. IPJ.

Peste 300 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în urma unor razii efectuate în Hunedoara.

Poliţiştii au efectuat, joi, mai multe controale la comercianţii de obiecte pirotehnice din judeţul Hunedoara.

„În cadrul acţiunilor, în ziua de 24 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase Hunedoara au identificat în flagrant, pe raza municipiului Hunedoara, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Hunedoara, care deţinea  şi comercializa în mod ilegal către publicul larg 20 kilograme de articole pirotehnice din categoria celor interzise, (categoria F2). În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost depistată în flagrant o tânără în vârstă de 23 de ani, din municipiul  Hunedoara, care deţinea  şi comercializa în mod ilegal, către publicul larg,  320 de kg. de articole pirotehnice din categoria F 2 şi F3”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Marfa celor doi comercianţi a fost confiscată, iar în cauză au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunea de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” şi ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, fapte prevăzute de Legea 126/1995 republicată., privind regimul materiilor explozive.

„Precizăm că articolele pirotehnice din clasele superioare (F2 şi F3) sunt destinate comercializării către pirotehnicieni, fiind interzise la comercializare către publicul larg. Comercializarea de către orice persoană neautorizată de articole pirotehnice, indiferent de categorie, constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cele mai frumoase şosele noi din Ţinutul Pădurenilor. Drumurile din munţi care animă satele pustii VIDEO

Marea carieră de piatră a dacilor, ameninţată de tăierile de pădure. „Situl este călcat de utilaje“

Imagini virale cu aglomeraţia de la uşile unui mall din Deva. „S-au închis porţile Raiului” FOTO



 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite