Ce pedepse au primit dascălii judecaţi pentru purtare abuzivă şi lovirea unor elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ
Foto: ARHIVĂ

Trei angajaţi ai unei şcoli din judeţul Hunedoara au fost condamnaţi pentru purtare abuzivă şi agresarea unor elevi.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care mai mulţi angajaţi ai unei şcoli din Vaţa de Sus (judeţul Hunedoara) au fost judecaţi pentru purtare abuzivă.

Şcolile din Deva, „lovite” de închiderea Termocentralei Mintia. Cu ce probleme se confruntă elevii

Inovaţia cu care elevii unui liceu ar putea cuceri lumea. Cea mai blândă metodă de sterilizare a măştilor VIDEO

Revolta părinţilor de la o şcoală din Deva a întors decizia primăriei: elevii vor face cursuri dimineaţa


Adriana Coza a primit o pedeapsă cumulată de 7.133 lei amendă penală pentru purtarea abuzivă faţă de trei elevi, aplicarea amenzii urmând să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Adrian Marinel Coza a primit o amendă penală de 3.200 lei, pentru lovire şi alte violenţe, în care victima a fost un elev, aplicarea amenzii fiind, de asemenea, amânată pentru un termen de supraveghere de doi ani.

Adrian Mihuţ a primit o pedeapsă cumulată de 6.667 lei amendă penală pentru purtarea abuzivă faţă de doi elevi, aplicarea amenzii urmând să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani.

Cei trei vor trebui să achite despăgubiri în valoare totală de 6.500 de lei către familiile elevilor. Sentinţa, dată vineri, 17 septembrie, de Curtea de Apel Alba Iulia, este definitivă.

În 2016, o anchetă penală a început la Şcoala Gimnazială din comuna Vaţa de Jos, unde părinţii unui elev de 12 ani au reclamat că acesta ar fi fost agresat de dascăli şi că în unitatea de învăţământ o încăpere unde se petreceau agresiunile era denumită „camera de tortură” a condus la o anchetă extinsă. Acuzaţiile, susţinute şi de alţi părinţi, au fost îndreptate împotriva Adrianei Coza – directoare la acea vreme a unităţii şcolare, a şoferului şcolii, Adrian Coza, şi a profesorului de informatică, Adrian Mihuţ – fiul directoarei. Cei trei au negat acuzaţiile.

Mai puteţi citi şi:

Rezultate BAC 2021, judeţul Hunedoara: patru absolvenţi au obţinut media 10, au promovat 64,6 la sută

Un laborator pentru elevii pasionaţi de ştiinţă este construit în curtea Liceului de informatică din Hunedoara

Soarta tristă a fostei şcoli de ucenici de la Uzinele de Fier. De la mândrie naţională la distrugere VIDEO

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite