Acoperiş nou la Castelul Corvinilor. Cum s-a lucrat la Galeria suspendată, ridicată în secolul al XV-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la Galeria suspendată. FOTO: Muzeul Castelului Corvinilor.
Lucrări la Galeria suspendată. FOTO: Muzeul Castelului Corvinilor.

Acoperişul Galeriei Suspendate a Castelului Corvinilor a fost înlocuit aproape în totalitate. Lucrările au loc în cadrul proiectului de restaurare a monumentului, finanţat de UE.

Lucrările de refacere a acoperişului Galeriei Suspendate, care face legătura între Palatul Administrativ şi Turnul Ne Boisa din Castelul Corvinilor au ajuns la final.

Secretele celor mai întunecate cotloane din Castelul Corvinilor. Soarta locurilor interzise, după marea restaurare

„În ciuda frigului de afară, înaintăm destul de repede cu acoperişul Castelului Corvinilor”, informează reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor, care au publicat imagini din timpul lucrărilor. Structura de rezistenţă şi învelitoarea acoperişului au fost înlocuite.

„Se foloseşte acelaşi model de ţiglă care este prevăzut în proiect şi pentru Turnul de Poartă şi Aripa Matia. Galeria Suspendată este, în continuare, deschisă vizitatorilor, deoarece lucrările la acoperiş nu afectează fluxul de vizitare”, informează reprezentanţii Muzeului Castelul Corvinilor.

Galeria Suspendată a fost construită în secolul al XV-lea, în aceeaşi perioadă în care a fost ridicat şi Turnul Neboisa pentru a apăra una dintre cele mai vulnerabile zone ale castelului în faţa unui atac sau asediu. Castelul Corvinilor trece printr-un proces de conservare şi restaurare derulat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro.


Foto: Muzeul Castelului Corvinilor

Castelul din Hunedoara a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea, pe locul unei aşezări mai vechi folosită de localnici ca adăpost împotriva invadatorilor. În prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din vestul ţării.

galeria suspendata foto muzeul castelului corvinilor

Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri