Accident grav de muncă la Mina Lupeni: un electrician a fost rănit grav. Are arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.
FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Un angajat al Minei Lupeni a fost rănit grav la locul de muncă şi s-a ales cu arsuri pe circa 40 la sută din suprafaţa corpului.

Un nou accident de muncă a avut loc în Exploatarea Minieră Lupeni. Un miner, în vârstă de 42 de ani, a fost adus în stare gravă la spital, cu arsuri de gradele 2 şi 3 pe circa 40 la sută din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, ochilor, membrelor superioare.

Bărbatul, care lucra în schimbul IV, s-ar fi accidentat în timp ce lucra la un transformator electric.

„A fost surprins de o flamă când lucra la un transformator în subteran, transformator pe partea de joasă tensiune. Are arsuri de gradul II – III pe 20 – 30% din suprafaţa corpului, este internat deocamdată în Spitalul din Petroşani şi se caută o soluţie de a-l trimite într-o clinică specializată, Timişoara sau Bucureşti”, a precizat Sorin Istrate, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

„Victima avea arsuri de aproximativ 35 la suta, care includ regiunea gâtului, faţă, căi aeriene superioare, maini şi spatele. Este intubat, ventilat mecanic, se transferă la spitalul Floreasca, din Bucureşti. Nu va fi transferat cu elicopterul, va fi transferat terestru. Datorită condiţiilor meteo, elicopterele nu se pot ridica, iar avionul smurd este indisponibil”, a informat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Seviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tragedie în Mina Lupeni: tavanul galeriei s-a prăbuşit peste doi mineri. Unul dintre ortaci a murit în subteran

VIDEO Cine este minerul mort în galeria din Lupeni: Iuliu Codlean avea trei copii. „Vestea că a plecat din viaţa noastră ne-a şocat. Cuvintele sunt de prisos”

VIDEO Scene dramatice la Mina Lupeni: „Minerii blocaţi în galeria surpată se aud strigând şi bătând în metale”. Salvatorii au ajuns la primii doi mineri blocaţi

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite