UPDATE Fetiţă de cinci ani, muşcată de un câine! Totul s-a petrecut în curtea unui spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fetiţă de cinci ani a fost muşcată de un câine. foto: arhiva Adevărul
O fetiţă de cinci ani a fost muşcată de un câine. foto: arhiva Adevărul

O fetiţă de cinci ani a fost muşcată de câine chiar în incinta unui spital din judeţul Galaţi. Copila era însoţită de mama ei când s-a petrecut acest incident. Animalul i-a sfâşiat fetiţei pulpa piciorului stâng. Părinţii sunt îngroziţi de această întâmplare şi cer Direcţiei de Sănătate Publică să le facă dreptate.

UPDATE Roxana Maria are cinci are şi pentru că avea probleme respiratorii, părinţii au decis să o interneze în Spitalul Municipal din Târgu Bujor. Seara trecută, micuţa a ieşit împreună cu mama ei să se plimbe în curtea unităţii sanitare. La un moment dat, Roxana a fost atacată de un câine.

„Nu părea a fi un animal agresiv, dar când a trecut pe lângă fiica mea a agăţat-o de pulpă şi i-a dat sângele. O asistentă a văzut ce s-a întâmplat şi a luat fata repede în secţia Chirurgie. Ne-am speriat foarte tare. Asistentele mi-au spus că atunci când se duc să ia urgenţele, merg cu băţul după ele de frica acestor câini. Sunt aproximativ 30 de câini, dar nu au fost luate măsuri”, a spus Alexandrina Galii, mama Roxanei.
 
După ce fetiţa a primit primul ajutor, medicii au decis ca aceasta să fie transferată la Spitalul de Copii din Galaţi.„Mămica fetiţei s-a internat cu bebeluşul de cinci luni la Spitalul Municipal din Târgu Bujor. Roxana s-a dus cu tatăl ei la spital în vizită şi a fost oprită de mamă pentru că este răcită. Urmau ca luni să fie externate. Sâmbătă au ieşit pe o bancă în curtea spitalului şi deodată a apărut un câine. I-a sfâşiat fetei pulpa stângă. Şi ea, dar şi mama ei s-au speriat, nu au mai putut să facă nimic. Sunt foarte mulţi câini în curtea spitalului”, a spus Alexandrina Macovei, străbunica fetiţei.

Fetita muscata de caine in curtea Spitalului Tg. Bujor Galati

„Fetiţa a fost adusă la spitalul nostru aseară cu o plagă muşcată la nivelul gambei de un câine necunoscut. A fost suturată iar starea ei generală este una bună”, a declarat dr. Laura Candussi, medic la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfântul Ioan” Galaţi.


 
Reprezentanţii Spitalului Municipal din Târgu Bujor susţin că au făcut nenumărate demersuri de-a lungul timpului pentru a scăpa de câini. Cadrele medicale sunt la rândul lor terorizate de aceste patrupede.

„Este un caz regretabil, ne pare nespus de rău ce s-a întâmplat. Din fericire fetiţa este în afara oricărui pericol. Vorbim despre nişte câini comunitari care vin din exteriorul spitalului. Am avertizat vecinii sub toate formele şi i-am rugat frumos să nu mai lase câinii dezlegaţi. Şi pacienţilor le-am spus să nu îi mai hrănească pentru că astfel vin tot mai mulţi câini. De-a lungul timpului am dat câini spre adopţie. Legislaţia nu îmi permite să fac aproape nimic şi de aceea am apelat la bunul simţ al oamenilor”, a declarat dr. Doina Cucu, managerul Spitalului Municipal din Târgu Bujor.

Fetita muscata de caine in curtea Spitalului Tg. Bujor Galati

 
„M-a sunat soţia să îmi spună că a ieşit la aer cu copii şi la vreo zece minute după m-a sunat din nou să îmi spună că fetiţa noastră a fost muşcată de câine în curtea spitalului. Micuţa plângea. Paznicul îi fugăreşte pe câini cu băţul când îi vede. Putea să fie mai rău, a spus Gigi Mihai Galii, tatal fetiţei.

Fetita muscata de caine in curtea Spitalului Tg. Bujor GalatiPărinţii Roxanei Maria au anunţat Poliţia de cele întâmplate, iar oamenii legii au început o anchetă. O plângere va fi făcută şi la Direcţia de Sănătate Publică pentru ca spitalul unde s-a petrecut incidentul să fie tras la răspundere.

Fetita muscata de caine in curtea Spitalului Tg. Bujor Galati

______________________________________

Evenimentul s-a petrecut în acest weekend, atunci când fetiţa de cinci ani a venit în vizită la mama ei, care se află internată la Spitalul din Tg. Bujor. La un moment dat copilul a fost muşcat de un câine ce se afla în curtea unităţii spitaliceşti.

Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sfântul Ioan". În prezent se află în afara oricărui pericol.

  

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite