Primul incident la noul aquaparc de pe malul Dunării. Doi bărbaţi, aflaţi pe tobogan, au ajuns la spital

0
0
Aquaparkul din Galaţi a fost deschis sâmbătă, sursa: Primăria Galaţi
Aquaparkul din Galaţi a fost deschis sâmbătă, sursa: Primăria Galaţi

Incident la noul aquaparc de pe malul Dunării, din Galaţi. Doi bărbaţi au fost răniţi şi au ajuns la spital cu leziuni la coloană şi răni la picioare, după ce au intrat în coliziune pe tobogan. Cei doi nu ar fi respectat greutatea maximă a unui colac dublu, s-au dezechilibrat şi s-au lovit.

„S-au dat împreună pe un colac şi gravitaţia nu a fost de partea lor. Am înţeles că erau două persoane mai solide. Cu siguranţă, viteza şi greutatea şi gravitaţia nu au fost nişte prieteni buni, din păcate”, a explicat Mirelea Ganea, asistent medical aquapark. 

În urma impactului, cei doi bărbaţi, de 38 şi 29 de ani, s-au ales cu traumatisme la coloană şi la glezne. Ei au fost transportati de urgenţă la Spitalul Judeţean Galaţi.

„Echipajul nostru a găsit un bărbat de 38 de ani care suferise un accident, un traumatism în zona toraco-lombară şi o plagă la nivelul maleolei. Colegii noştri, paramedicii de la SMURD, au preluat şi ei un alt bărbat care avusese şi el un traumatism la una din glezne”, a declarat Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

Administratorii aquaparckului fac apel la gălăţeni să respecte regulile pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc. 

„Avem acolo câteva persoane care îndrumă oamenii cum se folosesc sau cum trebuie să participe pentru a folosi aceste tobogane. Cetăţenii nu vor să stea în soare, vor cât mai repede să intre pe tobogan, să trăiască senzaţia de adrenalină. De aceea se produc astfel de evenimente”, spune Dragoş Magearu, directorul Serviciului de Gospodărire şi  Administraţia Domeniului Public.

Aquaparkul de pe malul Dunării din Galaţi a fost deschis sâmbătă, 31 iulie, şi este o investiţie de 6 milioane de euro realizată de Primăria Galaţi. Are toboganul cu cea mai mare cădere de apă din România şi, probabil, din sud-estul Europei, are un bazin cu valuri, dar şi beach baruri şi o zonă destinată organizării evenimentelor.

De asemenea, plaja este dotată cu umbrele, şezlonguri (aproximativ 600 de bucăţi), hamace, perne puf pentru plajă, colace single şi duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare şi s-au înfiinţat două linii speciale de autobuz. 

Suprafaţa amenajată este de patru hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.000 de persoane, însă, în contextul pandemiei, numărul maxim este de 1500. 

Vă recomandăm şi: 

Cum arată cel mai mare aquaparc din vestul ţării. Pentru prima zi, biletele s-au epuizat în câteva ore VIDEO

Turism la morile de apă de la Rudăria. Oameni din toate colţurile ţării şi de peste hotare vin să le vadă FOTO

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri