Pericol de explozie în Galați. Un transformator a luat foc, iar o bubuitură puternică a panicat oamenii VIDEO

0
Publicat:

Pericol de explozie în Galați, după furtuna din noaptea de joi, 31 august 2023. Un transformator a luat foc, iar o bubuitură puternică a panicat locuitorii cartierul Micro 16 - Siderurgiştilor Vest, din apropierea Centralei de Transformare.

Incendiu la un transformator electric foto: ISU Galați
Incendiu la un transformator electric foto: ISU Galați

Din cauza furtunii violente, un incendiu a izbucnit o stație de transformare electrică din Galați. Bubuitura a panicat locuitorii din zonă.

La fața locului au fost trimise să intervină echipaje de pompieri de la ISU Galați. Potrivit pompierilor, a fost vorba de circuit generat de o suprasarcină după furtuna puternică.

Județul Galați s-a aflat sub cod portocaliu de averse torențiale. Populația a fost anunțată prin sistemul RO Alert despre evoluția periculoasă a fenomenelor meteorologice. La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au fost înregistrate peste 100 de apeluri de urgență.

Zeci de copaci căzuți au avariat mașini, linii electrice și de gaz. Un copac a rupt o țeavă de gaz, iar mai multe case și curți au fost inundate. Un bloc social a fost inundat.

Potrivit ISU Galați, 19 copaci s-au prăbușit pe carosabil, 18 copaci au căzut peste autoturisme, șapte copaci s-au prăbușit peste liniile electrice / gaz, două acoperișuri distruse, iar 29 autoturisme au fost surprinse sub copaci sau elemente de construcții.

Cuplu salvat de pe Dunăre în timpul furtunii

La dispeceratul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, prin intermediul serviciului național de urgență 112, s-a semnalat că o ambarcațiune de agrement cu două persoane la bord se află în derivă pe fluviul Dunărea.

„Din cauza condițiilor meteo extreme (vânt puternic, ploaie și valuri mari) intervenția colegilor noștri cu ambarcațiunea Onix din dotarea sectorului a fost una dificilă, însă aceștia au reușit să identifice ambarcațiunea și să o aducă, împreună cu cele două persoane, un bărbat și o femeie, în siguranță la malul fluviului”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Cele două persoane sunt în afara oricărui pericol.

De asemenea, Electrica raportează avarii la instalații, patru stâlpi rupți și aproximativ 2.816 abonați din Șendreni, Bărboși, Sucevenii și Cavadinești fără energie electrică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite