Prăpăd în 35 de localități din 19 județe și în București după ploile și vântul puternic de ieri, anunță IGSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Pompierii au anunțat că ploile și vântul puternic au provocat pagube materiale în 35 de localităţi din 19 judeţe şi în Municipiul Bucureşti, iar aceștia au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru a ajuta populația sau administrațiile publice locale. 

Pagube provocate de ploi și furtuni în aproape toată țara - Foto IGSU Facebook
Pagube provocate de ploi și furtuni în aproape toată țara - Foto IGSU Facebook

"Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 22 de case, 35 de curţi, nouă beciuri, un pasaj, cinci străzi, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi pentru îndepărtarea a 51 de copaci, fiind avariate opt autoturisme", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, joi, 31 august.  

În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localităţi din judeţele Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti, potrivit Agerpres.  

Circulația a fost blocată temporar pe trei drumuri naționale (DN 75/AB, DN 2/BC şi DN 17C/BN) și pe un drum județean (DJ 172B/BN), din cauza apei aflate pe carosabil și a unui copac căzut.  

Au fost înregistrate probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică în 37 de localităţi din judeţele Bacău, Iaşi, Bistriţa Năsăud, Neamţ, Suceava şi Vaslui, iar echipele furnizorilor de energie electrică intervin pentru remedierea avariilor. 

  "Dinamica situaţiei din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operaţional Naţional din IGSU pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun pentru limitarea şi înlăturarea efectelor înregistrate", adaugă comunicatul IGSU. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică , pentru 23 de judeţe, și pentru ziua de joi, 31 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite