Pasajul Dunărea, unul din locurile emblematice ale Galaţiului, a fost redeschis. Valoarea investiţiei se apropie de două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul Dunărea Foto: Primăria Galaţi
Pasajul Dunărea Foto: Primăria Galaţi

Pasajul Dunărea, din centrul oraşului, a fost deschis publicului, joi, 27 august 2020, după ample lucrări de modernizare, ce au inclus eliminarea infiltraţiilor, lucrări de reparaţii la pardoseli, pereţi, tavane, placaje, trepte, balustrade şi înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli şi trepte, placaj de marmură la pereţi).

”Redăm gălăţenilor Pasajul Dunărea, acest loc emblematic din centrul oraşului nostru, care va putea găzdui pe viitor diverse evenimente: expoziţii, spectacole sau piese de teatru într-un cadru inedit. Şi nu ne oprim aici. După toate schimbările pe care le-am adus deja în centru vom moderniza şi Aleea de P-uri, zona de la Potcoava de Aur către Trei Star, dar şi strada Domnească, în continuare către intersecţia cu strada Gării. Gălăţenii merită un centru modern şi atractiv pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Proiectul la Pasajul Dunărea a cuprins realizarea următoarele lucrări: eliminarea infiltraţiilor; lucrări de reparaţii la pardoseli, pereţi, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli şi trepte, placaj de marmură la pereţi); lucrări de instalaţii electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED şi semnalizare a căilor de evacuare cu luminoblocuri.

În plus, au fost instalate două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică, rolul lor fiind să protejeze intrările din pasaj. Ele au însă şi un rol decorativ, încadrate în noul context arhitectural al centrului municipiului Galaţi. De asemenea, au fost instalate patru camere de supraveghere video.

Reamintim că în urma licitaţiei pentru reabilitarea pasajului pietonal, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de  Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL, valoarea contractului fiind de 1.979.685,48 de lei fără T.V.A.

pasajul Dunarea Galati 2

Reabilitarea pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi care a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piaţa Regală”, strada Domnească (între intersecţia cu str. Brăilei şi Gamulea), dar şi Parcul „Mihai Eminescu”, investiţiile totalizând aproximativ 19 milioane de lei.  Este pentru prima dată când municipalitatea a intervenit pentru punerea în valoare a centrului municipiului Galaţi, în condiţiile în care oraşului i-au lipsit un centru modern şi o identitate.

pasajul Dunarea Galati 4

Acţiunile Primăriei municipiului Galaţi pentru modernizarea centrului oraşului au fost apreciate şi la nivel naţional, dovadă fiind Premiul de Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice, obţinut anul trecut în cadrul ”Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociaţia Municipiilor din România.

pasajul Dunarea Galati 3
pasajul Dunarea Galati 5
GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite