Primar obligat să plătească daune morale record. A discriminat şi hărţuit o angajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Zaharia, fostul primar al comunei Stănileşti FOTO ziaruldevaslui.ro
Liviu Zaharia, fostul primar al comunei Stănileşti FOTO ziaruldevaslui.ro

Secretarul comunei vasluiene Stănileşti şi-a câştigat în instanţă dreptul de-a reveni pe funcţie după ce s-a întors din concediul de maternitate. Primarul de atunci nu s-a împăcat cu ideea şi a decis să o hărţuiască şi să o denigreze.

Mihaela Şălaru, secretarul localităţii vasluiene Stănileşti, o obţinut în justiţie, în 2018, dreptul de-a reveni la serviciu după încheierea concendiului de maternitate.

Primar la acel moment era Liviu Zaharia (PNL), care refuzase iniţial să respecte legea. După ce şi-a recăpătat funcţia, edilul a început să o hărţuiască pe femeie.

Aceasta a deschis un nou proces, în care l-a acuzat pe primar că o hărţuieşte şi o discriminează, iar instanţa i-a dat dreptate. Atât primăria din Stănileşti, cât şi fostul primar au fost obligaţi să îi plătească femeii daune morale de 30.000 de lei.

În plus, judecătorii au stabilit şi ca fostul edil să publice într-un ziar local un text, prin care îi cere scuze Mihaelei Şălaru pentru toate acţiunile sale.

În motivarea hotărârii, instanţa a constatat că secretarul comunei Stănileşti a fost denigrat permanent, i s-au adus acuzaţii false şi a avut parte de un tratament discriminatoriu, acţiuni care i-au afectat atât imaginea, cât şi sănătatea.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Acuzaţii de hărţuire sexuală la Teatrul de Operă din Constanţa. „Mi-a spus să fac poziţia 69, altfel mă umileşte”. Cum se apără conducerea

Hărţuirea sexuală a studentelor, o practică trecută sub tăcere în universităţi

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite