Medic, despre isteria reapariţiei în România a poliomelitei: „Problema este reală dacă NU eşti vaccinat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Gabriel-Tatu Chiţoiu, sursa : Arhivă Personală
Dr. Gabriel-Tatu Chiţoiu, sursa : Arhivă Personală

Informaţiile potrivit cărora România riscă să se confrunte cu cazuri de poliomielită, după izbucnirea războiului din Ucraina, sunt demontate de către dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, medic primar Cardiologie şi Medicină Internă la Spitalul Clinic De Urgenţă Floreasca din Bucureşti, fost preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie.

Reputatul cardiolog susţiune că virusul poliomielitei poate afecta orice persoană nevaccinată anti-polio, indiferent din ce ţară provine. „Nu este nevoie de prezenta unui ucrainean prin preajmă”, afirmă dr. Chiţoiu.

„Realitatea: virusul poliomielitei poate afecta orice persoană nevaccinată antipolio. Nu este nevoie de prezenţa unui ucrainean prin preajma. Este nevoie pur si simplu de prezenţa virusului poliomielitic. El poate să stea şi pe rusi, si pe mongoli şi pe tătari, sau pe orice băştinaş din ţări în care facem turism. Problema este reală dacă NU eşti vaccinat antipoliomielitic. 

În România vaccinarea antipoliomielitică face parte din schema de vaccinare obligatorie, începând din primele luni de viaţă. Fiecare dintre noi am făcut un vaccin iniţial şi, ulterior, încă trei rapeluri. Altfel spus, suntem protejaţi împotriva poliomielitei. La fel am fost vaccinaţi antidifterie, antitetanos, antiTBC şi, mai nou, antihepatită B”,  susţine dr. Gabriel-Tatu Chiţoiu.

 Medicul avertizează că pericolul apariţiei unei boli infecţioase este la cei care refuză să se vaccineze  sau să-şi vaccineze copiii. Însă şi în acest caz „ nu este nevoie să fie vreun ucrainean prin preajmă”.

 „Alarma ar trebui sa fie pentru antivacciniştii care refuză să se vaccineze sau refuză să-şi vaccineze copiii. Ei pot face orice boală infecţioasă (poliomielită, tetanos, difterie, etc) dacă nu sunt vaccinaţi. Iar pentru asta nu este nevoie, repet, să fie vreun ucrainean prin preajmă”, concluzionează dr. Chiţoiu.

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu este medic primar cardiologie şi medicină internă la Clinica de cardiologie şi Medicină Internă din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca şi fostul preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Virusolog român din SUA, despre Omicron: „Toată lumea zice că vom scăpa mai repede, eu o să vă dezamăgesc”

Dr. Cristian Apetrei, virusolog român din SUA: „O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile“

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite