Legătura dintre propriile gânduri şi succes. Cum funcţionează legea magnetismului şi de ce se aplică mai mult în cazul eşecurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea gândurilor pe care mulţi dintre noi le au sunt negative. Pentru a schimba balanţa este necesar să devenim conştienţi de propriile gânduri şi să ne canalizăm energia doar către cele pozitive, care ne ajută să evoluăm.

Gândurile pe care fiecare dintre noi le are ne influenţează substanţial viaţa şi implicit succesul pe care îl vom avea, fie că vorbim de planul personal sau de cel profesional. ”Aici intervine legea magnetismului, mai puţin cunoscută, dar la care se face referire prin tot felul de expresii din popor, de genul «cine se aseamănă, se adună» sau «ce semeni, aia culegi». Înţeleasă corect, legea magnetismului ne ajută să evoluăm foarte mult”, explică psihologul Stelian Chivu.

O persoană are în jur de 60.000 de gânduri în fiecare zi, după cum au stabilit mai multe cercetări ştiinţifice. Din acestea, doar 20.000 de gânduri sunt proprii, iar majoritatea sunt negative. Prin urmare, conform legii magnetismului vom atrage mai multe lucruri negative şi implicit insuccesul. Acesta vine la pachet cu stări de anxietate şi frustrare, dar şi cu numeroase fobii.

Secretul este să înlocuim gândurile negative cu gânduri pozitive prin conştientizare şi perseverenţă. Vom ajunge astfel la ceea ce se numeşte succesul mental, care înseamnă o minte clară, concentrată şi care nu poate fi manipulată. Succesul emoţional se obţine atunci când reuşim să ne controlăm emoţiile şi avem constant o stare de linişte interioară.

”Dacă o persoană are succes pe plan material, dar nu şi emoţional, totul se cam duce de râpă. Există şi succesul fizic, care înseamnă atât o înfăţişare plăcută, cât şi o stare de sănătate foarte bună. Gândurile ne influenţează foarte mult succesul pe plan fizic. Dacă suntem genul care merge la farmacie şi cumpără medicamente doar pentru că a văzut că şi alte persoane fac la fel, vorbim deja de o programare. La fel acţionează şi gândirea că strângem bani albi pentru zile negre. E o programare mentală care ne face să credem că va veni o perioadă mai puţin fastă pentru noi, deşi nu există semne că s-ar întâmpla aşa ceva”, susţine psihologul Stelian Chivu.

Nimeni nu spune că nu trebuie să facem economii, numai că nu e deloc în regulă să ne gândim că banii strânşi astfel sunt pentru o perioadă dificilă din punct de vedere financiar pe care am  putea-o traversa. Important de reţinut este că un gând mai puternic va atrage întotdeauna un gând mai slab.

Dacă nu munceşti pentru visul tău, vei munci pentru visul altcuiva

Gândurile pot fi împărţite în trei categorii: gânduri puternice, gândurii medii şi gânduri slabe, conştiente sau inconştiente şi prezente la majoritatea dintre noi. Oamenii de succes au în comun gândurile puternice, conştiente, capacitatea de se concentra pe acestea şi de a le transforma în realitate prin perseverenţă.

”Este şi o vorbă care spune că dacă nu munceşti pentru visul tău, vei munci cu siguranţă pentru visul altcuiva. În mod asemănător, dacă nu învăţăm să avem propriile gânduri, care să fie evident pozitive, motivante, vom prelua gândurile altor persoane şi vom ajunge să le trăim. Este un proces simplu de învăţare pe care trebuie să îl exersăm constant pentru că avem tendinţa de a uita uşor”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Conştientizarea propriilor gânduri

O tehnică simplă este să învăţăm să ne controlăm şi structurăm propriile gânduri, iar când reuşim, să ne recompensăm într-o manieră care ne face plăcere. Creierul va începe să producă endorfine exact ca atunci când mâncăm ciocolată.

Cea mai des întâlnită problemă la mulţi dintre noi este modul cum tratăm un prim eşec. Cei mai mulţi se demoralizează şi încep să se programeze negativ, spunându-şi că la ei nu funcţionează. Cu o astfel de atitudine, cei în cauză nu vor ajunge niciodată la succes.

Este ca şi la construcţia unei case. Fundaţia şi zidurile se construiesc mai greu, iar dacă nu suntem atenţi, se pot dărâma foarte uşor. Aşa funcţionează gândurile negative, iar legea magnetismului se aplică mult mai uşor şi mai repede pe această zonă, a frecvenţelor joase.

”Este important să ne conştientizăm propriile gânduri pentru a fi prezenţi în ele şi a le încărca cu o energie mai mare, asigurându-ne că ele se traduc în acţiuni concrete şi având astfel succes. Persoanele care au o minte puternică, au un bun control al gândurilor şi se bucură de succes. Practic, succesul depinde de cantitatea de energie cu care încărcăm un gând, de vibraţia emoţiilor care îl însoţesc şi bineînţeles de ceea ce facem ca acestea să se materializeze”, concluzionează psihologul Stelian Chivu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite