Familie de români, atacată cu pietre în Irlanda de Nord. Poliţia: „Vor să le facă viaţa insuportabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina Dimache FOTO BBC News
Florentina Dimache FOTO BBC News

O familie de români care locuieşte în Irlanda de Nord a fost atacată de mai multe ori cu pietre şi dovleci de către un grup încă neidentificat de tineri. Poliţia susţine că atacul este unul cu tentă rasistă.

O familie de români care locuieşte în oraşul Portadown, Irlanda de Nord, nu se mai simte în siguranţă după ce a fost atacată în repetate rânduri cu pietre, iar uşa locuinţei a fost spartă de mai mulţi indivizi rămaşi încă neidentificaţi.

Cel mai recent incident a avut loc sâmbătă seara, când casa familiei Dimache a fost atacată cu pietre şi dovleci de aproximativ 20 de adolescenţi. 

Cu altă ocazie, mai multe persoane au forţat uşa de la intrarea casei, pe care au rupt-o, scrie BBC News.

Atac rasist

Poliţia tratează atacul de sâmbătă ca pe o faptă motivată de rasism şi a făcut apel la cetăţeni să furnizeze informaţii cu privire la autorii atacului, precizând că familia de români este „ţintită în mod repetat de un grup de tineri”.

Florentina Dimache, care locuieşte împreună cu cei doi copii ai ei, a declarat pentru BBC News că familia ei nu a făcut nimic care să provoace un astfel de comportament şi este vizată "pur şi simplu din cauza naţionalităţii".

"Este foarte greu pentru că am venit aici doar pentru a lucra şi pentru fiica mea", a adăugat românca.

"Îi place să fie aici, dar acum este foarte tristă şi îmi spune: <<Mamă, ne putem întoarce în România pentru că nu mai simt că vreau să rămân aici?>>

A dormit pe podea după ce i-au spart uşa

Femeia a mai povestit că într-o altă noapte a dormit pe podea din cauză că nu a putut încuia uşa, după ce mai multe persoane au lovit-o atât de tare încât s-a rupt.

"Trebuia să-mi protejez copiii care dormeau la eraj, aşa că am dormit pe jos, pentru că nu mai puteam închide uşa. Dacă se întâmpla ceva, eu eram prima aici, până când urcau la etaj", a continuat ea.

Poliţia din Portadown spune că familia Dimache nu este singura din zonă care este ţinta unor astfel de atacuri. Oamenii legii susţin că persoanele responsabile vor să le facă viaţa insuportabilă familiilor de migranţi din Portadown care vin în oraş să muncească şi să caute o viaţă mai bună.

"Nimeni nu are dreptul să decidă unde ar trebui să locuiască cineva în funcţie de rasă sau religie. Aceasta este o faptă motivată de ură", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de BBC News.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Atac rasist în Franţa. Doi români sunt în stare gravă după ce au fost tăiaţi de un psihopat. „Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

Scandal de rasism în Liga I: „Sunt de nouă ani în România şi e prima dată când mi se întâmplă”. Ce i-ar fi strigat Piţian lui Pires

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite