Fabricat în România. Nava de patrulare pentru marina militară pakistaneză, lansată la Șantierul Naval Galați

0
Publicat:

La Șantierul Naval Damen Galați din România a avut loc ceremonia de lansare a navei PNS Hunain, una din seria de nave de patrulare în larg (OPV) 2600 pe care Damen o construiește pentru Marina pakistaneză.

Nava de patrulare pentru Marina pakistaneză, lansată FOTO: DAMEN
Nava de patrulare pentru Marina pakistaneză, lansată FOTO: DAMEN

Șantierul Damen a primit contractul pentru construirea navei, după ce a livrat cu succes primele două nave, PNS Yarmook și PNS Tabuk, în 2020.

La evenimentul din 12 septembrie au participat, în calitate de invitat principal, șeful Statului Major al Marinei pakistaneze, amiralul Muhammad Amjad Khan Niazi NI (M) S BT.  De asemenea, au fost prezenți și alți reprezentanți ai Marinei pakistaneze, precum și reprezentanți ai Guvernului și Marinei Române, membri ai comunității pakistaneze din România și ai Damen.

Șeful Statului Major al Marinei pakistaneze a recunoscut reușita companiei Damen de a construi nava într-un timp atât de scurt; un rezultat al practicii companiei de a construi nave conform unor proiecte dovedite. Totodată, a subliniat rolul important pe care nava îl va avea în asigurarea comerțului maritim în regiunea Oceanului Indian și în asigurarea stabilității regionale.

Directorul operațiunilor Damen, Marc van Heyningen, a ținut, de asemenea, un discurs în cadrul ceremoniei, în timpul căruia i-a mulțumit amiralului pentru prezență și a subliniat relația de lungă durată dintre Damen și marina pakistaneză.

„Este un moment de mândrie pentru toți cei implicați în proiect să vadă nava în apă pentru prima dată. În numele Damen, aș dori să mulțumesc Marinei pakistaneze pentru că își acordă în continuare încrederea în compania noastră. Aștept cu nerăbdare faza de punere în funcțiune a PNS Hunain și pregătirea navei pentru o livrare de succes și pentru a o avea pregătită pentru activitatea importantă pe care o va întreprinde în securizarea mărilor din regiunea Oceanului Indian”, a declarat directorul regional de vânzări Damen Stephan Stout. 

Ceremoinia de lansare a navei de patrulare offshore pentru Marina pakistaneză FOTO: DAMEN
Ceremoinia de lansare a navei de patrulare offshore pentru Marina pakistaneză FOTO: DAMEN

Grupul Damen Shipyards funcționează de peste 90 de ani și oferă soluții maritime în întreaga lume, prin proiectarea, construcția, transformarea și repararea navelor și a componentelor acestora.

„Prin integrarea sistemelor, creăm platforme inovatoare, de înaltă calitate, care oferă clienților noștri o valoare adăugată maximă. Valorile noastre de bază sunt părtășia, măiestria, spiritul antreprenorial și administrația. Obiectivul nostru este de a deveni cel mai sustenabil constructor de nave din lume, prin intermediul digitalizării, standardizării și construcției în serie a navelor noastre”, susțin reprezentanții Damen, într-un comunicat de presă. 

Damen operează 35 de șantiere navale și alte 20 de companii în 20 de țări, susținute de o rețea mondială de vânzări și servicii. Grupul Damen Shipyards oferă locuri de muncă directe pentru aproximativ 12.500 de persoane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite