Gigantul olandez Damen construiește în România nave de luptă pentru marina militară din Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 La Șantierul Naval Damen Galați a avut loc miercuri, 12 octombrie, ceremonia de punere de chilă pentru prima din cele două nave pe care unitatea navală din Galați le construiește pentru marina militară din Pakistan. 

Șeful serviciului Naval Pakistanez a sudat o plăcuță pe chila navei FOTO: Cornelia Mazilu
Șeful serviciului Naval Pakistanez a sudat o plăcuță pe chila navei FOTO: Cornelia Mazilu

Atât nava aflată în lucru, OFFHSORE PATROL VESSEL 2600, cât și cea de-a doua care urmează să se construiască la Galați au ca termen de livrare anul 2024 și sunt prevăzute cu diverse dispozitive, inclusiv cu platformă de lansare/aterizare a elicopterelor.

Gigantul olandez Damen 

Alte două corvete de patrulare, destinate tot Serviciului Naval pakistanez, au fost construite, în 2020, la Șantierul Naval Damen Galați, cele două aflându-se déjà în exploatarea beneficiarului. Fiecare navă dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter şi a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle - vehicul aerian fără pilot) şi poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat).

La ceremonia de miercuri au participat excelența sa Admiral Muhammad Amjad Khan Niazi NI(M) S Bt, Șeful serviciului Naval Pakistanez, Mark Vermeulen, directorul Șantierului Naval Damen Galați, alături de care s-au aflat alți reprezentanți ai constructorului și beneficiarului.

Ceremonia de punere de chilă pentru prima din cele două nave pakistaneze FOTO: C.Mazilu
Ceremonia de punere de chilă pentru prima din cele două nave pakistaneze FOTO: C.Mazilu

În cadrul ceremoniei de punere de chilă, excelența sa Admiral Muhammad Amjad Khan Niazi NI(M) S Bt, Șeful serviciului Naval Pakistanez, a sudat o plăcuță comemorativă pe chila navei. Ulterior, a participat la ceremonia de debitare, în cadrul căreia s-a decupat prima porțiune de tablă din care se va construi nava. La final, reprezentanții constructorului și al beneficiarului au făcut schimb de cadouri.

Marina pakistaneză operează în prezent o flotă de două nave de patrulare din clasa Yarmook, care au fost comandate în februarie și, respectiv, noiembrie 2020.

Navele , PNS Yarmook și PNS Tabuk, au fost, de asemenea, construite de Șantierele Navale Damen la unitatea sa din Galați. Clasa Yarmook deplasează aproximativ 2.300 de tone, cu o lungime totală de 91 de metri și un pescaj de patru metri. Poate găzdui un echipaj de 138 de militari și un elicopter mediu pe puntea de zbor.

Șantierul Naval Damen Galați a construit până în prezent 30 de nave militare pentru 13 forțe navale din întreaga lume.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite