Bunicii care și-au terorizat cei cinci nepoți, timp de zece ani: „De ce ai mâncat fără știrea mea? Nu mai suport să îți aud vocea!“

0
Publicat:

Cinci copii cu vârste între 10 și 17 ani au fost abuzați fizic și psihic de către bunici, timp de zece ani. Unul dintre copii nu a mai suportat chinurile prin care trece și a mers la Poliție. Cazul este anchetat de procurori, la Galați.

Buna bătăușă, anchetată de poliție SURSA: Antidotul
Buna bătăușă, anchetată de poliție SURSA: Antidotul

Cei cinci copii erau abuzați fizic, psihic și umiliți în permanență. Locuiau toți cinci înghesuiți într-o cameră mică, cu paturi supraetajate, nu primeau mâncare suficientă, erau înjurați, bătuți și monitorizați video. Într-unul din clipurile video care a fost făcut public în presa locală se aude cum unul dintre copii este certat deoarece a îndrăznit să mănânce fără voia bunicii. 

„Nu ți-am spus că fără voia mea nu ai voie să mănânci? De ce ai mâncat fără știrea mea? Mănânci cât îți dau eu băi… Băi, tu nu înțelegi că nu te mai suport de nicio culoare, nu mai suport să îți aud vocea”, se aude pe filmare bunica nervoasă. 

Unul dintre copii a mers la Poliție

Viața de coșmar a celor cinci copii au ieșit la iveală pe 22 martie 2024, atunci când la sediul Secției 4 Poliție Galați s-a prezentat un adolescent, de 16 ani, însoțit de mama sa, de 34 de ani.

Copilul și mama au reclamat faptul că „bunica sa l-ar fi agresat fizic, la adresa de domiciliu a acesteia, unde locuia împreună cu alți patru frați minori”.  

Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit și formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani.

De asemenea, s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de minor, de noua reședință a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum și de unitatea de învățământ unde acesta este elev.

„În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie”, a precizat Poliția Galați.

Ulterior, mama minorului a formulat o nouă sesizare la aceeași unitate de poliție, cu privire la faptul că și ceilalți patru copii minori ai săi, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, ar fi fost agresați fizic și psihic de către bunicii paterni.

„Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, reclamanta și-ar fi lăsat cei cinci copii minori, în plasament la bunica paternă, respectiv o femeie, de 69 de ani, din municipiul Galați, care are o relație de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani”, a precizat IPJ Galați.

A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie. 

„Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele și luării măsurilor legale”.

Reprezentanții Protecției Copilului Galați nu au dorit, deocamdată, să facă niciun comentariu despre acest caz. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite