Chinul Alexandrei, fetița ucisă de mama ei. Copila de 9 ani a fost torturată până la moarte VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul fetiței de 9 ani din Galați ucisă de mamă a scos la iveală detalii cutremurătoare. „Femeia a lovit-o în mod repetat cu obiecte, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului”, au stabilit anchetatorii.

Alexandra era elevă în clasa a treia SURSA școală
Alexandra era elevă în clasa a treia SURSA școală

UPDATE: 16, 37 Magistrații Tribunalului Galați au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați si au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatei Eugenia Vasilache, femeia care și-a ucis fetița de 9 ani. 

Potrivit procurorilor, în perioada 26-30 ianuarie 2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, inculpata V.E. a exercitat acte de violenţă asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de 9 ani.

„A lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

Femeia ar putea fi arestată preventiv pentru 30 de zile la solicitarea procurorului. Solicitarea va fi prezentată joi, 1 februarie 2024, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi.

Alexandra era elevă în clasa a treia, la Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu” din cartierul Micro 18, Galați. 

Cele două surori au urme grave de violență pe corp

Cele două surori ale Alexandrei, în vârstă 5 și 6 ani, preluate de Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Galați, au urme grave de violență pe corp. Ele sunt încă în stare de șoc și sunt consiliate psihologic. Angajații Protecției Copilului au solicitat sprijinul Poliției pentru expertiză medico-legală.

Femeia a fost încătușată și dusă în arest FOTO: Captura video
Femeia a fost încătușată și dusă în arest FOTO: Captura video

Și mai revoltător este că mama a mai fost bănuită de agresiuni față de copii. Cazul uneia dintre surori, cea mijlocie, a ajuns în atenția Protecția Copilului Galați, în februarie-martie 2023, în urma unei sesizări primite de la grădiniță.

În timpul unei evaluări medicale de rutină, angajații instituției de învățământ au descoperit urme de violență pe corpul micuței. Au fost sesizate autoritățile și a urmat o anchetă socială. În urma anchetei, a rezultat că a fost vorba de un incident casnic izolat. 

„Declarația mamei și a familiei a fost că este un caz izolat. Niciunul dintre membrii familiei nu și l-a explicat atunci. Au susținut ca fetițele să rămână acasă, toți și-au dorit și și-au asumat acest lucru. Cazul a rămas în atenția Direcției de Asistență Socială, pentru a ne comunica evoluția cazului. Nu am primit nicio notificare privind o modificare a situației de la domiciliul copilului. Mama este încadrată în grad de handicap, are un retard mental moderat. Avea dreptul să aibă copiii”, au transmis reprezentanții Protecției Copilului Galați. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite