Autospecială BMW de Poliție, lovită de un tramvai, pe un bulevard din Galați VIDEO

0
Publicat:

O autospecială a Poliției din Galați, marca BMW, a fost lovită de un tramvai care aparține societății locale de transport public. În urma impactului au rezultat pagube materiale, fără a fi rănită vreo persoană, a anunțat IPJ Galați.

Mașină BMW de Poliție, lovită de tramvai FOTO: Grupul Șoferilor din Galați
Mașină BMW de Poliție, lovită de tramvai FOTO: Grupul Șoferilor din Galați

Potrivit Poliției Galați, miercuri, 10 aprilie 2024, în jurul orei 10.45, pe bulevardul Henri Coandă din municipiul Galați, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicată o autospecială de poliție a Inspectoratului de Poliție Județean Galați. 

„S-a stabilit faptul că în autospecială se aflau doi polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, care desfășurau activități preventive pe artera rutieră menționată, pe sensul de deplasare dinspre Bulevardul George Coșbuc spre Bulevardul Traian Vuia, având semnalele luminoase în funcțiune. Autospeciala a fost lovită din spate de un tramvai condus de o femeie, de 43 de ani, din Galați, iar în urma impactului au rezultat pagube materiale, fără a fi rănită vreo persoană”, a anunțat IPJ Galați.

Atât polițistul aflat la volan, de 38 de ani, cât și vatmanița au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative.

„Conducătoarea tramvaiului a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 990 de lei, în baza prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, pentru desfășurarea altor activități, menite a distrage atenția de la condus”, a precizat Poliția Galați.

BMW-urile comandate de Poliția Română au ajuns și la Galați

Anul trecut, două autospeciale de poliție, marca BMW, au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean din Galați. Costul unei astfel de mașini este de 32.000 de euro, fără TVA.

„Două autospeciale de poliție noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Galați. Acestea vor fi folosite de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Galați, începând cu data de 24 aprilie 2023, urmând a contribui la îmbunătățirea modului în care sunt realizate activitățile de serviciu”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

În total, Poliția din România a semnat un acord pentru achiziționarea a cel puțin 300 și a cel mult 600 de autoturisme marca BMW, seria 3, 4x4. Prețul contractat de IGPR pe o autospecială BMW din seria 3 este de 163.343,41 de lei (aproximativ 33.200 de euro), cu 15.000 de euro sub prețul de catalog.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite