VIDEO BMW-urile comandate de Poliția Română au ajuns și la Galați. Cum arată noile mașini de lux

0
Publicat:

Două autospeciale de poliție, marca BMW, au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean din Galați. Costul unei astfel de mașini este de 32.000 de euro, fără TVA.

„Două autospeciale de poliție noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Galați. Acestea vor fi folosite de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Galați, începând cu data de 24 aprilie 2023, urmând a contribui la îmbunătățirea modului în care sunt realizate activitățile de serviciu”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

În total, Poliția din România a semnat un acord pentru achiziționarea a cel puțin 300 și a cel mult 600 de autoturisme marca BMW, seria 3, 4x4. Prețul contractat de IGPR pe o autospecială BMW din seria 3 este de 163.343,41 de lei (aproximativ 33.200 de euro), cu 15.000 de euro sub prețul de catalog.

Mașinile BMW au ajuns la Galați FOTO: IPJ Galați
Mașinile BMW au ajuns la Galați FOTO: IPJ Galați

Achiziția de mașini este vizată de o anchetă a Parchetului European și DNA, care verifică achiziția celor 600 de mașini BMW în 2021, procedură de cumpărare la care s-a prezentat un singur ofertant.  

„Nu putem să nu observăm faptul că în continuare, în ciuda tuturor insistențelor, evenimentelor, reportajelor, exemplelor etc. pe care atât noi, cât și opinia publică le-am transmis în ultimii ani, factorii de decizie din Poliția Română continuă să pună eticheta de «autospecială» unui autoturism pe care se lipește doar un colant pe care scrie POLITIA și pe care este montată o rampă. În continuare nu se cere șasiu întărit, nu se cer accesorii specifice muncii din dotare (lumini suplimentare montate, compartimentare separată pentru persoanele conduse la sediu, compartimentare separată în portbagaj pentru accesorii specifice etc.), ci pur și simplu un autoturism «chior»”, arăta Sindicatul Europol.    

Scandalul „BMW-uri pentru Poliție”

Publicația G4Media a relatat că licitaţia prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără aceste mașini de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis, este considerată ca fiind „cu dedicaţie” atât de sindicatele din poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto.  

În comunicatul de presă transmis de reprezentanții companiei, se precizează că omul de afaceri Michael Schmidt — un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis — nu mai deţine nicio funcţie în cadrul companiilor din România şi nu este implicat în activitatea operaţională a acestora.

„Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viaţa personală a domnului Schmidt şi activitatea acestor companii”, afirmă aceştia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite