Tatăl secretarului judeţului Vrancea „răcoreşte” bugetul CJ. Câţi bani primeşte pentru aerul condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe sediul Consiliului Judeţean sunt montate 64 de aparate de aer condiţionat FOTO: Ştefan Borcea
Pe sediul Consiliului Judeţean sunt montate 64 de aparate de aer condiţionat FOTO: Ştefan Borcea

Consiliul Judeţean Vrancea are în total 72 de aparate de aer condiţionat, ceea ce rezultă că instituţia plăteşte o sumă importantă pe an numai pentru întreţinerea aparatelor existente.

Afacerile cu fonduri publice sunt cele mai profitabile pentru cei care au şansa să fie răsplătiţi cu astfel de fonduri. Dacă în schemă sunt implicate şi rude ale celor care se află în funcţii de decizie, aceste pot fi chiar înfloritoare.

Este şi cazul lui Ion Harabagiu, tatăl secretarului judeţului, Raluca Dan, care câştigă sume substanţiale din întreţinerea aparatelor de aer condiţionat montate pe instituţia unde lucrează fiica sa.

În urmă cu mai mulţi ani, firma lui Harabagiu, Harions Data, a fost aleasă de Consiliul Judeţean Vrancea să monteze aparate de aer condiţionat în birourile instituţiei publice, afacere în urma căreia în conturile firmei au intrat peste 100.000 de lei.

Afacerea a fost gândită însă cu bătaie lungă, luând în calcul, la semnarea contractului, faptul că aparatele de aer condiţionat se mai strică.

Astfel că, pe lângă Harions Data, Ion Harabagiu a mai înfiinţat o firmă, Harions Service, care-i aduce venituri anuale consistente, în cazul Consiliului Judeţean, din încredinţări directe.

Ultimul contract obţinut prin încredinţare directă de la Consiliul Judeţean Vrancea, în valoare de  40.000 de lei, datează chiar din data de 18 mai şi  vizează dezinfectarea şi igienizarea celor 64 de aparate montate pe „Casa Albă" , plus alte opt la Bazinul de înot didactic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrul Militar Zonal.

cj vrancea

FOTO: Achiziţia publică a fost făcută prin încredinţare directă

Practic, Consiliul Judeţean Vrancea plăteşte 560 de lei pe an pentru service-ul fiecăruia dintre aparate, fie că acesta are nevoie de intervenţie sau nu.

Cât despre un posibil conflict de interese la mijloc, având în vedere faptul că fiica afaceristului semnează legalitatea actelor din Consiliul Judeţean, preşedintele instituţiei ne-a spus că nu se pune problema.

„Nu este un conflict de interese. Ar trebui ca secretarul judeţului să semneze şi să avizeze astfel de contracte, dar avem Direcţia Economică şi Serviciul Juridic care fac asta. Eu supervizez că sunt de acord cu achiziţia iar avizul îl dă Direcţia Juridică", ne-a spus Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Pe lângă contractul de la Consiliul Judeţean Vrancea, Harions Serv mai are şi alte contracte extrem de avantajoase, pe aceleaşi servicii, cu principalele instituţii publice din Focşani.

Vă mai recomandăm:

Priorităţile bugetare ale Vrancei, pe timp de pandemie: bani mulţi la biserici şi aproape deloc pentru sănătate

Doi angajaţi pentru fiecare post la CJ Vrancea. Salariul mediu din instituţie, aproape 9.000 de lei pe lună

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite